Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Stalo se vám to také? Šéfa UEFA uspala remíza Slovenska s Anglií

Autor: ČTK, iSport.cz

Slovensko - Anglie 0:0. Upřímně, nebyl to zápas, který by zvedal nezúčastněné fanoušky ze sedadel... Předseda španělského fotbalového svazu a dočasný šéf UEFA Ángel María Villar přesto vzbudil posměšné i rozhořčené reakce na sociálních sítích. Na nich koluje video, na němž šéf španělského fotbalu klimbá v hledišti při pondělním zápase fotbalového EURO ve Francii. Informoval o tom španělský deník El Mundo.

Zatímco fanoušci Slovenska se u televizních obrazovek nervózně kousali do rtů a britský princ William se na tribuně v St. Etienne chytal za hlavu při neproměněných šancích anglických fotbalistů, Villara bezbrankový zápas uspal.

Šestašedesátiletého Villara, o němž se také hovoří jako o možném uchazeči na uvolněné místo předsedy UEFA, při tom zachytily televizní kamery. Na tribuně seděl někdejší záložník baskického Bilbaa právě vedle britského prince Williama, který zápas prožíval s výrazně větším zaujetím a slovenského prezidenta Andreje Kisky .

Fotbalisté Slovenska v závěrečném utkání skupiny B s Anglií remizovali 0:0 a mají na dosah postup do osmifinále ze třetího místa v tabulce. Angličanům stačil bod k druhému místu a přímému postupu.