Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rýpanec do slávistů na letišti? Fanoušci Sparty chtějí dispečera odměnit

Autor: spo

Úlet, který zaslouží potrestání. Tak vnímá fotbalová Slavia noční rýpanec pracovníka na řídící věži letového provozu do pražského klubu po nepovedeném vstupu do pohárové Evropy, když kovaný fanoušek Sparty poděkoval „sešívaným“ za dobrý výsledek v Tallinnu. Teď by za to měl od vedení letiště schytat výrazný trest. U rivala z Letné ale zmíněný zaměstnanec nabírá na popularitě. Například na sociální síti Ultras Sparta nabízejí za povedený vtip zmíněnému muži suvenýr. Jinde fandové diskutují o tom, že by se „rudý tábor“ měl v případě udělení pokuty na postih složit.

Slavia se vrátila do pohárové Evropy už ve čtvrtek, její výbuch ale pořád hýbe českým fotbalovým děním. To, že výsledkově propadla, ale má šanci vše napravit v odvetě, je dané a čeká se na druhý zápas. Fanoušci spíš diskutují o situaci, která se stala během cesty „sešívaných“ z Estonska.

Za nepovedeným představením udělal tečku vzkaz z řídící věže letiště Václava Havla, kde jeden z dispečerů poděkoval týmu Dušana Uhrina za „dobrý výsledek“. To Slavii rozpálilo a zmíněný pracovník má schytat trest.

Odpověď z tábora sparťanských fanoušků na sebe nenechala dlouho čekat a nabízejí zmíněnému dispečerovi odvahu za podle nich povedený žertík. „Vyzýváme onoho dispečera se smyslem pro humor, který měl v inkriminovaný den službu na věži, aby se nám ozval. Máme pro něho nachystanou odměnu v podobě suvenýru z @Letenští shop,“ uvádí se na sociální síti.

„Zároveň věříme, že vše dobře dopadne bez tvrdých postihů a fanoušek s námi vyrazí za 3 týdny do Bukurešti nebo alespoň ze své věže vypraví letadlo s fanoušky mířící za Spartou do Rumunska. A posléze je přijme se stejně dobrou náladou, jako tomu bylo v pátek.“

Na dalším fanouškovském webu Sparty jsou pro změnu slyšet hlasy, že pokud zmíněný pracovník dostane finanční postih, měli by fandové letenského klubu uspořádat sbírku. „Na pokutu pro toho řízka bychom se měli složit,“ vyzývá například diskutér pod jménem Tomáš David. Jak celá situace dopadne není v tuhle chvíli jasné.

Sparťanští fanoušci a jedno z jejich choreí v derby se Spartou
Sparťanští fanoušci a jedno z jejich choreí v derby se Spartou