Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tenisový boss Kaderka zuří: Vykradli mu milionové království!

Autor: top

Je to takové jeho království. Zámecká komnata. Jenže ji neuhlídal a teď tenisový boss Ivo Kaderka (52) zuří! Z jeho VIP salonku na legendární Štvanici zmizely cennosti za statisíce!

Honosný starobylý nábytek. Všude kůže. Busty proslulých plejerů. A na stěnách drahé obrazy. Tak nechal šéf Českého tenisového svazu před lety zařídit prezidentskou lóži ve slavném areálu, z jejíchž oken je výhled na zdejší centrální dvorec.

Když do ní v pondělí ráno po schodech ze své pracovny Ivo Kaderka vystoupal, zůstal jako opařený. Spatřil spoušť po řádění lupičů, kteří šli nejspíš najisto. Podle informací Blesku vyřezali z rámů cenné malby jako v nějaké televizní detektivce.

Kaderka s partnerkou Darinou čekají dítě.
Kaderka s partnerkou Darinou čekají dítě.

Šetří to policie

„Celá věc je v prošetřování. Škoda byla předběžně vyčíslena na několik stovek tisíc korun, ale realita může být vyšší i nižší. Čeká se na vyjádření kvalifikovaného odborníka,“ řekl Blesku policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Zatím není úplně jasné, zda jsou obrazy majetkem tenisového svazu, nebo přímo Kaderky, který umí peníze investovat (o řadě jeho nemovitostí a pozemcích psal Blesk loni na podzim). Svaz ani Kaderka zatím celou záležitost nekomentují. Otázkou také zůstává, zda byly obrazy pojištěné...

Tři týdny je dědou, ale...  Bude počtvrté otcem!

Rád se chlubí, že vlastní výstavní kousek berana, tříletého Arnošta z linie Mercedes. Sám je ale spíš pořádný kanec. Ivo Kaderka (52), který se teprve před třemi týdny stal pyšným dědou, bude podle informací Blesku počtvrté otcem!

Jak jsme informovali loni na podzim, šéfovi českého tenisu ztroskotalo manželství s paní Ivanou (52), s níž má tři dospělé dcery. A na veřejnosti už se teď ukazuje s novou láskou, o 21 let mladší basketbalistkou Darinou Johnovou (31).

Odchovankyně ze Strakonic a bývalá reprezentantka ještě v uplynulé sezoně válela za prvoligový klub BLK Slavia Praha. Před pár dny zde plynule přešla do funkce hlavní trenérky, místo basketbalových povinností ale co nevidět dostanou přednost ty mateřské.

„Období, které prožívám, není zrovna klidné a veselé,“ přiznal Kaderka v listopadu, když řešil rozvod. „Teď celý září štěstím a nemůže se dočkat, až Darina porodí,“ zní z tenisového zákulisí.

Než se tak stane, trénovat přebalování a chování batolat může na svém vnoučkovi Toníkovi, kterého začátkem července přivedla na svět dcera Eva (23), manželka nejlepšího českého judisty Lukáše Krpálka.