Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zápas pro Schumiho! Legendu F1 podpořil 17letý syn a plejáda hvězd

Autor: iSport.cz

Nezapomínáme! Takový vzkaz vyslala řada velkých sportovních osobností při exhibičním zápasu na podporu Michaela Schumachera, který se uskutečnil na stadionu bundesligového Mainzu. Kromě pocty legendárnímu jezdci F1 přinesla celá událost také peníze na různé charitativní projekty.

Na trávníku byli k vidění bývalí Schumacherovi parťáci ze závodních okruhů. Z jezdců F1 dorazil třeba Sebastian Vettel , Nico Rosberg, Fernando Alonso , Mika Häkkinen či Felipe Massa. Kromě nich vyběhly na trávník také známé fotbalové tváře včetně kanonýrů německé reprezentace Lukase Podolského a Miroslava Kloseho.

Fanoušky na tribunách zaujal také basketbalista Dirk Nowitzki a hlavně Schumacherův teprve sedmnáctiletý syn Mick, který už na závodních okruzích kráčí v otcových šlépějích.

Zdravotní stav sedminásobného mistra světa formule 1 Němce Michaela Schumachera, který měl v prosinci 2013 nehodu na lyžích a utrpěl vážný úraz hlavy s poraněním mozku, zůstává stále nejasný. V nemocnici v Grenoblu nejdřív podstoupil dvě operace a byl udržován v umělém spánku.

Z kómatu jej lékaři probouzeli přes pět měsíců. Předloni v červnu byl převezen z Francie do Švýcarska, nejprve na kliniku v Lausanne a poté do domácího ošetřování, kde se nachází doteď. Jeho rodina jakékoliv bližší informace o Schumacherových vyhlídkách ale důsledně tají.

Obr a špunt. Před zápasem si popovídal basketbalista Dirk Nowitzki a pilot F1 Sebastian Vettel
Obr a špunt. Před zápasem si popovídal basketbalista Dirk Nowitzki a pilot F1 Sebastian Vettel