Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Triatlonový parťák umřel Šebovi 200 metrů před finišem: Čekal jsem ho v cíli, marně!

Autor: ps

Ze slovenského fotbalisty Filipa Šeba (32) se stal triatlonista, ale na ostrý závod v Budapešti jen tak nezapomene. Ztratil totiž kamaráda a z jeho slov se tají dech! „Čekal jsem, až doběhne, ale marně.“ Radoslav Okrucký (†41) zkolaboval 200 metrů před cílem.

Mrazivá výpověď bývalého slovenského fotbalového reprezentanta přibližuje chvíle krátce po kolapsu. „Dozvěděl jsem se to po závodě. Řekli mi, že Rado odpadl. Prvně jsem si myslel, že je to běžná věc. Bylo hrozné teplo, více lidí mělo problémy,“ popisoval Šebo pro web šport24.sk.

Stále tragické události nemohl uvěřit. „Až pak mi řekli tu hroznou zprávu,“ kroutil hlavou při myšlenkách na zesnulého kamaráda. „Neumím si to vysvětlit. Trénovali jsme spolu, závodili, smáli se. V Budapešti jsme spolu odstartovali, ve vodě jsme kecali. Při běhu jsme se dokonce střetli pohledy. Triatlon jsme spolu dělali asi rok,“ spočítal.

Okrucký byl schopen pro milovaný sport obětovat všechno. Nakonec i život. „Byl to dobrý člověk a kamarád. Těžko říct, co náhlý kolaps způsobilo,“ vyhnul se odpovědi, za Radovi selhalo srdce. „Nechci to komentovat, když to nevím.“

Závod v Budapešti stál život slovenského sportovce
Závod v Budapešti stál život slovenského sportovce