Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Falešný diplomat střílel v Riu! Zabil lupiče, který chtěl vykrást jeho auto

Autor: ps, ČTK

Olympijské hry ještě nezačaly, ale v Riu už to vře! Ve čtvrtek v noci se muž s falešným diplomatickým titulem pokoušel projet jednou z uliček, ale byl přepaden. Lupiče, který v autě ohrožoval také jeho rodinu, po rvačce zastřelil.

Nebezpečí číhá v hlavním olympijském městě na každém rohu. Přesvědčil se o tom muž jedoucí v luxusním BMW, jehož vůz během čtvrtečního dopoledne přepadli lupiči. Rozbili okno a chtěli peníze, jenže v autě seděla také jeho manželka a syn!

Diplomat okamžitě zareagoval. Vzhledem k tomu, že se učil japonské bojové umění džiu-džitsu, vtáhl jednoho z pachatelů do auta. Následovala rvačka, ozval se výstřel. Kulka zasáhla lupiče, jenž na místě zemřel.

Incident se odehrál nedaleko sportovišť a vyšetřuje ho brazilská policie. Ta nejprve přepadeného diplomata označila za Rusa, což ovšem ruský konzulát popřel. Podle brazilských médií mělo jít o šedesátiletého místního advokáta.

Loupežná přepadení jsou ve velkých brazilských městech denní záležitostí. Za první pololetí se jich denně v celé Brazílii odehrává na 500. Alarmující číslo mají zmírnit vysoká bezpečnostní opatření. Během OH v Riu bude na sportovce a fanoušky dohlížet 85 tisíc policistů, což je 3krát víc, než na minulých Hrách v Londýně.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>