Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Štěpánek po olympijském bronzu: Začal jsem nahý a bál se, abych tak neskončil!

Autor: nem

Mazákovi, tenisovému pábiteli se zlatou rukou se v Riu na krku houpal olympijský kov. Bronzový. V té chvíli se Radkovi Štěpánkovi (37) promítl celý život. O tomto momentu se později rozpovídal. Tak moc, že se vlastně svékl do naha…

Byl to kouzelný film pro pamětníky o pěti triumfech v singlu a osmnácti v deblu na okruhu ATP. O vydělaných 270 milionech korun. Možná i o »brejkbolech«, které proměnil v dámských ložnicích, ale především o dětství.

Takhle skončíš...

Polaskal se s bronzem, jenž s Lucií Hradeckou vyválčil ve smíšené čtyřhře, a přišla otázka na to, co se mu při ceremoniálu vybavilo. „Těch momentů je strašně moc, ale vzpomněl jsem si na to, když jsem byl malý kluk,“ začal své vyznání »Štěpec«.

„Mám fotku, která už párkrát proběhla světem, když jsou mi tři roky, jsem nahý na kurtu a mám jen tenisky a raketu. Takhle nahý jsem začínal a říkal jsem si, že takhle nahý i skončíš,“ vzpomínal. „Ale s medailí na krku,“ vyhrkla v tu chvíli Lucie Hradecká.

Tady to všechno začalo. Štěpánek jen v botách a raketou, jinak nic...
Tady to všechno začalo. Štěpánek jen v botách a raketou, jinak nic...

Radkovi se rozzářily oči a přikývl: „Přesně tak. Tím chci ale říct, že už jako kluk jsem snil o tom, že mě budou čekat velké zápasy. Snil jsem, že vyhraju Davis Cup, nebo Wimbledon, ale mít na krku olympijskou medaili je něco, co nemá obdoby.“

Tokio? Rvu se!

Když mu obraz šikovného caparta zase začal mizet z mysli, otočil se do budoucnosti. K Tokiu, kde budou létat míčky přes olympijskou pásku za čtyři roky. „Mám energii ještě na jednu olympiádu,“ vypálil zvesela Štěpánek .

„Od třiceti let se mě ptají, kdy budu končit, ale už na to neodpovídám. Skončím, až skončím. Kdyby se nám nepodařilo medaili získat, tak by ta motivace byla obrovská vydržet do další olympiády, ale teď, když ji mám na krku, tak neřeknu, že tím to skončilo. Říkám si, že za čtyři roky by bylo pěkný mít sestřičku, ale s trošku jinou barvou. Je to sice dlouhá doba, dokud mi ale budou síly stačit, tak se budu rvát,“ připojil bard původem z Karviné.

Takhle ho známe, a proto to Japonsko v jeho podání není jen sen tříletého klučiny...

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>