Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zpověď Vaidišové o bolesti z tenisu: Prošla si ozařováním, nesměla ani běhat

Autor: spo

Toužila se vrátit mezi elitu. Nicole Vaidišová (27) však s tenisem musela nadobro skončit kvůli zdraví. Teď promluvila o bolestech a útrapách, které ji k tomu vedly.

V patnácti vyhrála turnaj WTA, v roce 2007 byla teprve jako osmnáctiletá sedmou hráčkou světa. Jenže už tři roky poté poprvé přerušila kariéru. Po čtyřleté pauze se chtěla vrátit, tělo však bylo proti! „Měla jsem tolik zranění, a ta se navíc vracela. Stále jsem byla u lékařů a na rehabilitacích, ale nic nezabíralo,“ řekla v rozhovoru pro WTA Insider.

„Měla jsem pak strach z každé bolesti. Byl to začarovaný kruh,“ uvedla semifinalistka Roland Garros a Australian Open. Trápilo ji dvakrát operované rameno, praskla jí šlacha v kotníku a také v zápěstí. Nakonec Nicole dorazily výrůstky na patách.

„Nejdřív jsem se léčila klasicky, pak mě ozařovali, nic nepomáhalo. Šest měsíců trvalo zbavit se jednoho výrůstku, jenže se objevil další. Nemohla jsem jít ani běhat, protože běh a vlastně i chůze stav zhoršovaly,“ popsala bývalá manželka tenisty Radka Štěpánka , která si teď užívá cestování a na podzim začne studovat vysokou školu.

Nicole je v bikinách neodolatelná.
Nicole je v bikinách neodolatelná.