Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Olympionici Zimbabwe se vrátili z Ria bez medaile: Zatkněte je, nařídil prezident

Autor: ps

Žádná demokracie, benevolence ani úcta. Prezident Zimbabwe Robert Mugabe (92) vládne tvrdou diktátorskou rukou, kterou pocítili všichni olympionici jeho země. Po příletu z Ria je dal hned na letišti Harare zatknout. Důvod? Nepřivezli žádnou medaili!

„Provinili se proti vlasti, nedovezli žádný cenný kov!“ měla pronést hlava země. Prezident tak vzal jejich osud do své hrsti a hodlá udělat 31 reprezentantům Zimbabwe ze života peklo!

Pověření strčit sportovce za mříže dostal velitel místní policie Augustine Chihuri, který se neostýchal a okamžitě je nechal převést do vazby. „Sportovce, co závodili pod pěti kruhy, bychom měli mít za krysy. Plýtvají penězi naší země! Pokud nejsou připraveni obětovat sebe aspoň k získání čtvrtého místa, tak proč za ně utrácet!“ zlobil se prezident Mugabe.

Radikální vedení své země, zákazy, tresty, kriminál. Mugabe se s tím v Zimbabwe nemaže. Lidi drží pořádně zkrátka. Sám sebe přirovnává k Ježíši Kristu. Má se za všemocného, což místní obyvatelstvo drsně pociťuje…

Výprava Zimbabwe čítala na Hrách v Riu 31 sportovců.
Výprava Zimbabwe čítala na Hrách v Riu 31 sportovců.