Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Vlasy na blond? Cítil jsem, že to musím udělat, přiznal hvězdný Messi

Autor: Patrik Vacek

Šokoval svět, když si nechal letos v létě obarvit vlasy na blond. Hvězda Barcelony Lionel Messi tak neučinil jen kvůli tomu, že chtěl překvapit manželku a fanoušky. Argentinský fotbalista to udělal z úplně jiné příčiny a nyní konečně prozradil pravý důvod. Budete velice překvapeni.

Pětkrát vyhrál Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu planety. S Barcelonou získal nespočet pohárů včetně toho, že čtyřikrát ovládl prestižní Ligu mistrů. Jen v dresu argentinské reprezentace na triumf stále čeká.

To byl i hlavní důvod, proč si Lionel Messi obarvil svou tmavou kštici do světlých barev. „Chtěl jsem začít úplně od nuly,“ prozradil drobný hráč, který letos opět nedokázal dojít s národním týmem až na vrchol.

Předloni nevyšlo zlato z MS v Brazílii a letos přišla prohra ve finále i na Copa América. Zničený Messi se rozhodl, že s reprezentací definitivně končí. Pak svůj unáhlený krok vzal zpět a opět hraje za Argentinu.

„Po prohraném finále jsem byl na dně. Bylo to obrovské zklamání,“ povzdechl si. Ale v modrobílých barvách válí dál. Tentokrát už jako blonďák a právě jeho „nové“ vlasy mají symbolizovat to, čeho chce s národním týmem dosáhnout – zlata.

„Stalo se hodně věcí. Řekl jsem si, že to musím zlomit, a cítil jsem, že to musím udělat. Vše se mi totiž zhroutilo,“ vyprávěl v rozhovoru s populárním argentinským televizním bavičem Mingem.

Svůj restart začal skvěle. O víkendu v kvalifikaci o postup na světový šampionát 2018 nad Uruguayí rozhodl gólem o vítězství Argentiny 1:0 s kapitánskou páskou na paži.

„Způsobil jsem hodně zmatků tím, že jsem nejprve řekl, že už hrát nebudu, a pak jsem přijel. Od momentu, kdy jsem prohlásil, že končím, mi fanoušci dávali najevo tolik lásky, že jsem se nemohl nevrátit,“ tvrdil devětadvacetiletý útočník.