Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Squashistka vyrazila Kubáňové forhendem dva zuby: Má krvavý titul!

Autor: ps

co se fyzičky týká, squash je náročný sport. Ovšem ve skleněném kurtu se stávají i drsné nehody. Jednu takovou si o víkendu prožila česká jednička Zuzana Kubáňová, které soupeřka vyrazila forhendem dva přední zuby. I bez nich ale vyhrála další čtyři zápasy a celý turnaj ovládla!

Klobouk dolů před tím, jaký Kubáňová podala v pražských Čimicích výkon. I když krvácela a bolel ji celý obličej, rvala se až do konce. »Fasádu« jí upravila Polka Paulina Krzywická.

„Došvihla forhend a koupila jsem to. Výsledkem byly dva úplně zlomené zuby a jeden naštípnutý. Navíc minula můj křivej zub o kousek vedle, což mě mrzí. Mohlo to být vyřešený při jednom,“ zamyslela se zraněná Češka, která hned po úrazu volala zubařovi, s nímž se radila, co dál.

Raketová žena

Lékař nakonec nechal Zuzanu nastoupit do dalších bojů. „Jen mi nakázal, abych to hned zachladila a nejezdila na pohotovost. Říkal, že jestli mi to nenateče, můžu hrát dál,“ tak si vzala nářadí a došla si až pro titul.

Kubáňové se říká raketová žena. Není to tím, že dostala raketou do pusy, ale je mistryní světa v racketlonu, tedy sportu, kde se kombinují čtyři disciplíny najednou (tenis, squash, badminton a stolní tenis). Do toho běhá extrémní závody.

Odvážná squashistka všechno brala s (kolozubým) úsměvem. „Byla to taková pecka, že kdybych to dostala do oka, tváře, nebo nosu, tak by to stoprocentně bylo na zlomeninu nebo šití. Takhle to odnesly jen čistě trefené zuby, ani dáseň rozseknutá nebyla. Asi jsem na úder čekala s úsměvem, jinak si to nedokážu vysvětlit,“ brala Kubáňová nehodu s humorem.

Takhle Kubáňová dopadla po ráně soupeřky. Raketou jí vyrazila dva zuby.
Takhle Kubáňová dopadla po ráně soupeřky. Raketou jí vyrazila dva zuby.