Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zraněný sparťan Rosický hledá pomoc v Anglii. Nikdo netuší, kdy bude v pořádku!

Autor: Petr Němec

Nikdo mu do střapaté hlavy nevidí, ale co by možná dal Tomáš Rosický (35) za to, kdyby se mohl kodrcat v autobuse po tankodromu D1. Nebude v něm sedět.

Dnešní ligový duel Sparty se Zbrojovkou na brněnské Srbské vynechá z prostého a jemu bohužel dobře známého důvodu. Zranění!

Je to venku

Letenští jeho podobu tutlali, jako když páťák schovává žákajdu, protože v ní má kouli. Minulou neděli, ještě než »dobrovolně povinně« po fiasku v derby odešel, kouč Zdeněk Ščasný nadhodil: „Tomáš si obnovil jedno ze starých zranění. Dověděl jsem se to v sobotu večer.“ Jaké, si nechal pro sebe.

No, už je to venku! „Rosa má zavázanou achilovku, chodí do posilovny,“ pověděl Blesku bývalý fotbalista Sparty, který má stále informace z týmu.

Sparta - Slavia: Rosický na tribuně, derby sleduje s Kováčem
Video se připravuje ...

Kdy asi?

Čili slovutného plejera s měsíční gáží milion korun brzdí zpropadená pata. Na jak dlouho? „Před týdnem v sobotu ho to začalo tahat, tak běžel k docentu Kolářovi, který se vrátil ze Světového poháru hokejistů.

V týdnu pak letěl Tomáš do Anglie za doktory Arsenalu. Teď nikdo neví, kdy by mohl být fit,“ pokrčil rameny náš zdroj. Tak »Rosa« zase hledal živou vodu za Kanálem.

Lékaři jeho bývalého klubu už ho kurýrovali po Euru, kde si přivodil trhlinu ve stehně. Začal hrát po deseti týdnech. Kdy se vrátí teď?

Rosického dresy chtějí i fanoušci z Hong Kongu nebo Argentiny
Video se připravuje ...