Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pod jeho rukama zemřel boxer (†25): Musím s tím žít, myslím na jeho syna

Autor: bko

Hodně černé myšlenky provázejí od pátku velšského boxera Dalea Evanse. Jeho soupeř ze čtvrtečního zápasu Mike Towell totiž o den později zemřel. Pětadvacetiletý Skot podlehl vážným zraněním mozku. „Jsem z toho naprosto zdrcený,“ přiznal o rok mladší boxer.

Evans poslal Towella k zemi hned v prvním kole zápasu, dosud neporažený bijec (na kontě měl 11 vítězství a jednu remízu) se ale vzpamatoval a v duelu pokračoval. V pátém kole ho ale soupeř složil znovu a rozhodčí zápas ukončil.

Towell se hned ocitl v péči lékařů, kteří mu nasadili i kyslíkovou masku, pak by na nosítkách odnesen do sanitky. V nemocnici ale vážným zraněním mozku druhý den podlehl. Jeho přítelkyně Chloe Rossová uvedla, že si v posledních dnech stěžoval na bolesti hlavy, ale přičítal to běžné migréně.

„Cítím se za to zodpovědný. Nemůžu přestat myslet na Mikea a jeho nebohou rodinu. Všechny mé myšlenky jsou s nimi,“ vyznal se ze svých pocitů Evans pro BBC. Vážně prý važoval o tom, že s boxem skončí.

„Bylo to hrozné. Jediné, na co můžu myslet je jeho dvouletý syn, přítelkyně a rodina, která ho už nikdy neuvidí,“ vykládal emotivně čtyřiadvacetiletý Velšan. „Cítím se, jako bych za to byl zodpovědný, protože my jsme ti, kteří do sebe mlátí - a to je něco, s čím od teď musím žít,“ dodal smutně.