Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dvojí metr pro opilé Plzeňáky? Limberský se soudu vyhnul, Hájovského potrestali!

Autor: Zbyněk Schnapka

Váleli spolu v obraně fotbalové Plzně. A oba byli chyceni, když řídili opilí. Jenže zatímco proti Davidu Limberskému (32) bylo trestní stíhání zastaveno, Tomáš Hájovský (33) bude pykat!

Hájovský v červnu pil na soukromé párty v západočeských Šťáhlavech, a pak nad ránem usedl za volant. Jenže všimla si ho hlídka, která ho následně dlouho pronásledovala. „Policisté se ho snažili zastavit už od Starého Plzence. To se podařilo až po několika kilometrech na parkovišti před obchodním centrem v Plzni,“ řekl včera u soudu státní zástupce s tím, že vyšetření krve u vysokého stopera odhalilo 1,45 promile alkoholu.

Prý jen pivo

Hájovský, jenž u sebe neměl doklady, byl nejprve potrestán pokutou 40 tisíc Kč a dvouletým zákazem řízení. Jenže to se mu nelíbilo!

„Odpoledne a večer jsem si dal pivo. Netušil jsem, že při cestě domů můžu něco nadýchat,“ hájil se. Argumentoval také tím, že proti Limberskému bylo za stejný prohřešek stíhání zastaveno!

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...

Dvojí metr?

»Limba« loni v září boural v centru Prahy, když měl pod kůží 1,5 promile. Soudkyně Lenka Prýcová ale Hájovskému vysvětlila, proč tentokrát musí trestat. „Ujížděl jste dlouhou dobu. Na výzvy policistů zastavit jste nereagoval a učinil jste tak až po dlouhé době a ujetí značné vzdálenosti. Zastavení trestního stíhání se využívá jen ve výjimečných případech,“ sdělila.

Přesto Hájovskému předchozí sankci snížila. Za volant nesmí usednout 18 měsíců a musí zaplatit pokutu 30 tisíc.

Hájovský je bez práce

Hájovský v Plzni velkou kariéru neudělal, i když se podílel na zisku prvního mistrovského titulu Viktorie v sezoně 2010/11. Tehdy byl v základní sestavě týmu, ve kterém patřil mezi hlavní tahouny Limberský. Slovenský obránce pak byl dva roky v Příbrami, půl roku hostoval v Českých Budějovicích a teď od léta je bez práce.

Tomáš Hájovský (vlevo) se v Plzni potkal také s Davidem Limberským (vpravo) a Petrem Trappem (uprostřed)
Tomáš Hájovský (vlevo) se v Plzni potkal také s Davidem Limberským (vpravo) a Petrem Trappem (uprostřed)