Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Španělská liga řeší skandál, dva hráči Eibaru natočili porno: Jsme svobodní, hájí se

Autor: tej

Španělským celkem Eibar cloumá obří skandál. Dva jejich hráči Antonio Luna a Sergi Enrich natočili video, na kterém mají oba sex s neznámou ženou. Video se však dostalo na veřejnost a bleskově oběhlo celý svět. Hráči hned druhý den vydali prohlášení, ve kterém se omlouvají všem fanouškům i klubu. 

Bývalý hráč Aston Villy Antonio Luna společně se svým spoluhráčem z Eibaru Sergi Enrichem natočili sami sebe, jak si to rozdávají se zatím neznámou ženou. Nahrávka ve středu proletěla internetem, jak se dostala na veřejnost, však zatím není jasné.

„Video ukazuje záznam soukromého aktu, který se konal plně mezi dospělými a v rámci svobody, které se všichni zúčastnění těší,“ stojí hned v úvodu omluvného prohlášení, které vydal Enrich na svém twitterovém účtu.

„Je nám upřímně líto nerozvážnosti, která vedla ke zveřejnění těchto obrázků bez našeho vědomí či souhlasu,“ stojí dále v prohlášení. „Stejně tak litujeme potenciální škody nejen našeho jména, ale zejména pracovníků našeho klubu, jehož barvy zastupujeme. Mrzí nás, že jsme urazili naše příznivce a město Eibar celkově.“

„Jsme si vědomi toho, že profesionální fotbalisté by měli jít příkladem ve všech oblastech života, zejména pro děti, což je důvod, proč se omlouváme, pokud tento incident někomu ublížil. Stejně tak se chceme za způsobené škody omluvit třetí osobě podílející se na videu.“

„Věříme, že tento incident nijak nepoškodí pověst klubu, ani našich spoluhráčů,“ dodali závěrem.

Oba hráči patří do základní sestavy Eibaru, v neděli nastoupili i proti Realu Madrid, se kterým dokázali vybojovat remízu 1:1. V tabulce jsou po sedmi zápasech na osmém místě, na vedoucí Atlético Madrid ztrácí pouhé čtyři body. Otázkou zůstává, zda klub hráče nepotrestá a nesuspenduje je. Klub se k incidentu zatím nevyjádřil.

SESTŘIH La Ligy: Real Madrid CF – SD Eibar 1:1
Video se připravuje ...