Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jágr potřebuje zápasy, ale Florida ho uzemnila: Máš smůlu, nehraješ!

Autor: vba

V přípravě na novou sezonu NHL (startuje už ve středu) odehrál Jaromír Jágr (44) jen jediný zápas. A přestože veřejně žádal, aby nastoupil do všech zbývajících, Florida mu dala nucené volno! Přednost dostali mladíci…

Pouhý jeden duel v nohou, to je setsakramentsky málo. A veterán Jágr si to moc dobře uvědomuje. „Do začátku sezony nám zbývají tři zápasy. A já chci hrát ve všech třech, abych mohl být na nový ročník připraven,“ měl jasno Jágr po nedělním duelu s Dallasem (1:2 v prodl.), v němž nahrál na jediný gól Panthers.

Do včerejší odvety (1:2 po sam. náj.) ale kouč Gallant »Džegra« nepostavil, chtěl totiž v sestavě vyzkoušet mladíky. A legendární útočník to nese dost nelibě. Ve svém věku totiž moc dobře ví, co jeho tělo potřebuje. „Zápasy jsou něco jiného než jen trénování. Můžeš trénovat, jak chceš, ale reálné boje o puk na ledě tím nenahradíš,“ kroutí hlavou.

 

Místo získání zápasové praxe, tak s týmem absolvoval zbytečnou a několik tisíc kilometrů dlouhou štreku přes Texas, čehož na Floridě litovala i Jardova milá Veronika Kopřivová. „Já tu čekám na mého cestovatele, až přiletí. Ale asi už usínám,“ postěžovala si.

Strach z hurikánu

Jako by problémů nebylo málo, proti Jardovi se spikla i příroda! Dnešní přípravný duel, který má Florida odehrát proti Tampě, bude zřejmě zrušen kvůli hrozbě blížícího se hurikánu Matthew! Jágr by v takovém případě mohl před startem ročníku odehrát už jen jediný zápas – sobotní generálku s New Jersey...