Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Čech v Show Jana Krause: O návratu do Česka, výšce i hrozících fanoušcích

Autor: ija

O brexitu, hledání nového angažmá, českém fotbalu i své výšce mluvil brankář Petr Čech (34) v televizní Show Jana Krause, která se tentokrát vysílala z Londýna. 

„To by člověk neřekl, kolik štěstí se nashromáždí za jeden rok,“ komentoval pobaveně sestřih svých nejlepších zákroků v bráně Arsenalu český gólman. Na poznámku moderátora, že při Čechově výšce je to snadné, opáčil otázkou: „Viděl jste tu bránu někdy zblízka? Já jsem sice dlouhej, ale někdy bych potřeboval ještě tak půl metru.“

Přestože už druhou sezonu chytá za Arsenal, přiznal, že pořád nemá v oblibě zápasy proti svému bývalému klubu Chelsea, kde chytal deset let. „Je to takový zvláštní. I když musím říct, že poslední zápas jsem si už užil. Jednak proto, že jsme vyhráli, a pak taky, už jsem pryč druhou sezonu,“ vysvětlil.

Petr Čech v Show Jana Krause
Petr Čech v Show Jana Krause

S fanoušky Arsenalu našel společnou řeč. „Vypadá to, že mě vítají. I když ono z dálky je blbě poznat, jestli mávají, nebo hrozí,“ smál se Čech a popsal, jak si hledal nové angažmá. „Když jsem viděl, že už nehraju tolik, jak bych měl, řekl jsem agentovi: začni pomalu rozhazovat sítě, snad se někdo chytí. On měl ode mě notičky, věděl, co má hledat, co už nechci a co ještě chci. Arsenal jsme měli v top možnostech,“ přiblížil.

Český fotbal sleduje Čech prostřednictvím sestřihů, na živé zápasy nemá čas. „Sestřihy, to nic není! Tam to vypadá, že je to opravdu fotbal. To musíte zažít hodinu a půl toho utrpení,“ namítl Kraus a dotkl se i otázky Čechova konce v reprezentaci. „Nejsem už nejmladší. Fyzické testy mám sice zatím dobré, ale nevím, jak dlouho je ještě budu mít. To může spadnout hodně rychle. A kvalifikace trvá dva roky.“

Krause zajímalo, zda Čechovu práci ovlivní chystaný odchod Velké Británie z Evropské unie. Nevrátí vás v rámci brexitu zpátky do Česka? ptal se. „ I to se může stát,“ připustil Čech. „Publikum se směje, ale abych se tam nevracel sám,“ naznačil, že v podobné situaci jako on jsou všichni Češi pracující v Británii. „Už to vidím, jak nastupuje Arsenal, a brankář tam není,“ žertoval Kraus. „Doufám, že by si toho všimli,“ bavil se i Čech.

Na závěr předal Janu Krausovi dárek, svůj dres. „Jestli v tom budete chtít sekat zahradu nebo moderovat, to už je na vás,“ pobavil. „Já si to nechám jako kapitál. Až bude nejhůř, půjde to do dražby,“ ujistil ho moderátor.