Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vízek šokoval ve StarDance porotce i diváky! Kromě vtípků i skvěle zatancoval

Autor: pv

O velké překvapení se ve 2. kolo taneční soutěže StarDance postaral fotbalový internacionál Ladislav Vízek. Od začátku byl pasován do role dřeváka a jeho hlavní role měla být spíše bavit diváky vtipnými poznámkami. Olympijský vítěz z roku 1980 dokázal v sobotu večer skloubit dohromady obě dvě věci a získal si obdiv nejen čtyřčlenné poroty, ale i fanoušků.

Vízek si během ukázky z tréninku postěžoval, že by měl během nacvičování tanga cítit vášeň, ale cítí jen bolest. „Jestli chce dobře tančit, tak ho to musí bolet,“ řekla jeho taneční partnerka Eva Krejčířová. Bývalý fotbalista zavtipkoval směrem ke svému nadcházejícímu vystoupení. „Pomodlím se, a buď to vyjde, nebo ne.“

Modlitby byly zřejmě vyslyšeny. Na parketu překvapivě nezaostával, a přestože tancování se celý život nevěnoval, vystřihl pěkné tango. Velkou podporu mohl cítit i z publika, kdy ho diváci povzbuzovali skoro jako na fotbale.

Na závěr dokonce přiletěl na parket i fotbalový míč. Vízek udělal nožičku, a pak ho odkopl zpět do publika. „Kdyby to šlo, tak bych vycouval z budovy,“ povzdechl si zadýchaný internacionál, který je v letošní soutěži rozhodně největší bavič.

Vízek o účinkování ve StarDance: Tančící bizon, co váží 105 kilo
Video se připravuje ...

Sjezdař Bank chodil po rukách

Porotci ale ocenili jeho utajené taneční vlohy. „Nebylo to špičkové, ale předvedl jsi velmi dobré nášlapy a rytmus. Nenašel jsem tam chybu,“ chválil přísný sudí Zdeněk Chlopčík. Přidala se i Tatiana Drexler. „Moc se mi to líbilo. Rytmika byla dobrá.“ Vízek okouzlil i herce a bývalého tanečníka Jana Révaie: „Užíval jste si to. Pro mě v tom tanci bylo úplně všechno!“

Potěšený Vízek pak přemlouval porotce, aby ještě řekli, že se jim u jeho tance tajil dech. Do toho už se jim nechtělo, ale glosátora z Kozlovny ohodnotili 23 body a patřilo mu šesté místo z deseti soutěžících. Zabodoval i u diváků u televizních obrazovek a postoupil do 3. kola.

Dařilo se i dalšímu bývalému sportovci. Sjezdař Ondřej Bank dokonce během své samby předvedl i chůzi po rukách. A dostal od porotců 21 bodů. Moderátor StarDance Marek Eben prozradil, že do televize píší některé divačky a jsou nespokojeny s lyžařovým účesem.

„Stěžují si, že je rozcuchaný. Nejvíc ho ale rozcuchají, když ho učesají,“ vtipkoval Eben. Ani výtky na účet nakonec pro Banka neznamenaly konec v soutěži a bude tančit i příští sobotu večer na rozdíl od herečky Miluše Bittnerové, která je první vypadnuvší.

Vízek maká na Stardance: Jsem nejstarší a nejtlustší, musíme dojít daleko!
Video se připravuje ...