Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Exlékař hokejové repre Vanáč naboural dům: Opilý projel i dětským hřištěm!

Autor: mik

Byl namol, přesto sedl za volant! Šílenou odpolední jízdu ukončil »zaparkováním« o dům, ale předtím  projel hokejový lékař Jan Vanáč (53) dětským hřištěm. Následky naprosto skandálního chování mohly být daleko závažnější. Teď doktorovi hrozí vězení.

V roce 2005 uznávaného chirurga během vítězného hokejového šampionátu vychvaloval samotný Jágr (léčil mu zlomený malíček), jenže teď chybělo málo, aby na něj lidé pokřikovali: „Ty vrahu!“

Víkendová bouračka zpitého felčara hokejových Pardubic, který po nehodě jako školák utekl ještě »na jedno« a následně nadýchal 3,31 promile, totiž mohla dopadnout mnohem hůř než jen dvěma zničenými ploty, rozbouranou verandou a zohýbanými plechy. Vanáč totiž ve svém terénním voze proletěl po čtvrté odpoledne naštěstí prázdným dětským hřištěm!

„Na to hřiště děti chodí. Zrovna v sobotu v tuhle hodinu byla reálná šance, že by tam byly. Kdyby se to stalo večer v sedm, pravděpodobnost by byla menší,“ potvrdila Blesku Vanáčova kolegyně z městského zastupitelstva Tereza Novotná, že k tragédii chyběl kousíček.

Takhle dopadlo Vanáčovo auto.
Takhle dopadlo Vanáčovo auto.

Démon alkohol

A v případě vyhledávaného lékaře šlo zřejmě jen o nešťastné vyústění dlouhodobých pijáckých trablů. Vždyť kdyby takový nášup »vyžunkl« někdo alkoholu neznalý, může v lepším případě skončit s otravou, ale také v bezvědomí. A ne za volantem, navíc odpoledne…

„Že by přišel opilý přímo na zastupitelstvo, to nemohu říct, ale o tom pití kolují historiky po celé Bohdanči. Nevím, jestli přímo během řízení, spíš se ví, že má problémy s alkoholem,“ doplnila smutnou pravdu Novotná. 

Vanáčovi teď hrozí až tříletý trest za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. A vzhledem k okolnostem pro něj i okolí jeho »krasojízda« ještě možná nedopadla nejtragičtěji.