Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Na turnaji v Maroku hořelo! Mokrý kurt sušili benzínem

Autor: adl

Problémy s deštěm jsou na tenisových turnajích normální. Pro organizátory jsou slejváky noční můrou. Někde mají zatahovací střechu, jinde rychle roztáhnou plachty. Jak se ale s průtrží vypořádali na turnaji v Maroku, to nemá obdoby. Dvorec se pokusili vysušit ohněm!

Během semifinálového utkání mezi Belgičanem Arthurem De Greefem a Maximem Janvierem z Francie začalo pršet. Zápas se musel přerušit. Po zjištění, že je kurt i po přestávce stále podmáčený, dospěli pořadatelé k neobvyklému řešení. Antuku začali polívat benzínem a vody se snažili zbavit ohněm.

Vysoušení kurtu pomocí benzínu na turnaji v Maroku
Vysoušení kurtu pomocí benzínu na turnaji v Maroku

„Měli jsme dlouhou pauzu kvůli dešti a na jedné straně kurtu se na povrchu stále drželo hodně vody. Nalili jsme na to benzín a zapálili. To sice není běžné, ale už jsem to viděl,“ uvedl vedoucí turnaje Carl Baldwin pro britský deník Mirror. Možná se už něco podobného opravdu stalo, nyní to ovšem zachytily kamery.

VIDEO: Neobvyklá metoda sušení kurtu


Léčba ohněm zafungovala. Janvier dovedl zápas do vítězství a následně ovládl i finále, ve kterém poměrem 6:4 a 6:0 nedal šanci juniorské světové jedničce Stefanosu Tsitsipasovi z Řecka.

Challenger v marocké Casablance patří mezi populární. V minulosti ho vyhrál třeba Rakušan Dominic Thiem, aktuálně osmý hráč světa. Nastoupili zde i Benoit Paire z Francie nebo současná slovenská jednička Martin Kližan. Nejvýše postavený hráč na letošním ročníku byl Damir Džumhur.

Na severozápad Afriky se v polovině října soustředí i několik českých tenistů. Letos se v pavouku objevili Václav Šafránek (292. na žebříčku ATP) a Robin Staněk (372.).