Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bývalý šéf o zlepšení u Schumachera: Snad ho jednou uvidíme uzdraveného

Autor: ija

Tahle slova musela všechny fanoušky legendárního pilota Michaela Schumachera (47) zahřát u srdce. Jeho bývalý šéf od Ferrari Ross Brawn v rozhovoru pro stanici BBC prohlásil, že populární Schumi, který se už téměř tři roky zotavuje z těžkých zranění hlavy, vykazuje „povzbudivé známky zlepšení.“

Ross Brawn, který byl jako technický šéf stájí Benetton a Ferrari u všech Schumacherových titulů, promluvil pro britskou BBC. „Rodina se rozhodla nezveřejňovat detaily Michaelovy rekonvalescence a já to musím respektovat,“ řekl bývalý šéf stáje Mercedes. „Ale jisté povzbuzující známky tady jsou. Modlíme se každý den, abychom jich viděli co nejvíc.  Víc říct nemůžu, respektuji soukromí rodiny,“ zopakoval.

„Všechno, co můžu říct, je, že se objevuje spousta spekulací o Michaelově stavu a že většina z toho není pravda. My se každý den modlíme, aby pokroky byly větší a větší, a doufáme, že jednoho dne uvidíme Michaela zcela uzdraveného z těch hrozných zranění,“ řekl Brawn.

Schumacher lyžoval v prosinci 2013 ve francouzských Alpách se synem Mickem, ale nešťastně upadl a utrpěl těžká zranění hlavy. Lékaři ho museli neprodleně operovat a na dlouhé týdny uvést do umělého spánku.  Až v březnu 2014 se odvážili oznámit, že sedminásobný mistr světa je ve stabilním stavu.  V září téhož roku ho rodina nechal převést do jeho domu k ženevskému jezeru, kde se o něj v soukromém sanatoriu od té doby stará.

Letos v září právník sedminásobného mistra světa Felix Damm před německým soudem prohlásil, že Schumi nechodí, blíž však jeho stav nespecifikoval.  Zdravotní stav Michaela Schumachera vyvolává řadu spekulací, protože o tom, jak na tom nejúspěšnější pilot v historii formule 1 skutečně je, neexistují téměř žádné zprávy.