Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bývalý brankář Wiese zářil ve wrestlingu. Po soupeři skákal i šlapal

Autor: tej

Z branky do ringu je cesta vcelku daleká, ovšem rozhodně ne nemožná. Dokázal to bývalý bundesligový brankář Tim Wiese, který se rozhodl vyměnit fotbal za úplně jiné odvětví. A hned ve svém debutu zářil společně s legendárními hvězdami světového wrestlingu, se kterými dokázal předvést skvělou show a svůj úvodní zápas proti přesile šesti zápasníků dotáhnout do vítězného konce.

Většinu svého sportovního života strávil mezi tyčemi fotbalové branky, nyní se blýskl v mnichovské Olympijské hale ve wrestlingu. Bývalý německý reprezentant a hráč Brém, Kaiserslauternu, či Hoffenheimu totiž podepsal smlouvu s nejprestižnější wrestlingovou organizací WWE a ve čtvrtek se po boku světoznámých zápasníků Sheamuse a Cesara postavil do ringu ve svém debutu.

Do ringu tři wrestleři nastoupili proti šesti zápasníkům. I přes přesilu si dokázal čtyřiatřicetiletý Wiese, který si nyní říká Machine (stroj), připsat svou první výhru ve WWE.  A debut v ringu si náležitě užíval, soupeře nešetřil, v závěru po jednom z nich dokonce i šlapal a skákal.

Na svého bývalé kolegu se přišli podívat i fotbalisté Torsten Frings a Per Mertesacker, kteří ho po skončení show pořádně vychválili. "Tim byl vždycky houževnatý. Je to ten typ člověka, který žije extrémním stylem a zaslouží si respekt," řekl na jeho adresu Mertesacker.

Na svůj debut se Wise připravoval tvrdě několik měsíců. Přestože má wrestling hodně blízko spíše k divadlu než ke sportu, vyžaduje vysokou fyzickou kondici a připravenost. Wiese navíc musel nabrat svalovou hmotu. Při podepsání smlouvy s WWE vážil okolo 90 kilogramů, v den zápasu už měl bezmála 120 kilo.

K wrestlingu se dostal před dvěma lety, když se rozhodl ukončit fotbalovou kariéru v Hoffenheimu a začal posilovat. V září 2014 se objevil jako host na galavečeru WWE ve Frankfurtu. V zákulisí se potkal s wrestlingovou legendou Triple H, který ho pozval na tréninkový kemp.