Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Další šílená výzva boří internet! Götze a spol. zkameněli v posilovně

Autor: ija

„Kyblíková“ výzva? Zapomeňte! Teď je tady další internetové šílenství. A letí zejména ve Spojených státech. Do Evropy je přinesli hráči Borussie Dortmund v čele s Mariem Götzem. Den po vítězství 5:2 nad Hamburkem zveřejnili video, na němž jsou úplně nehybní, jako figuríny ve výkladních skříních. Ovšem v posilovně a ve cvičebních pózách.

Marco Reus, André Schürrle, Šinži Kagawa a další. A samozřejmě Götze, který video zveřejnil na svém Instagramu. Všechno je to součástí tzv. „Mannequin Challenge“.

Za mořem už figurínová výzva letí ve velkém. Zapojil se basketbalista Steff Curry se svou ženou Ayeshou v její restauraci, running back Michiganu Chris Evans i celý tým amerického fotbalu Dallas Cowboys a stranou nezůstali ani jezdci ze závodní série NASCAR. Zdržení sobotního závodu kvůli dešti jim k tomu dalo dokonalou příležitost. 

A co musí ten, kdo výzvu přijme, udělat? Skoro nic. Jen strnout v pokud možno dramatické póze. První videa se objevila na Twitteru na konci října. Vymysleli to studenti střední školy z Jacksonville na Floridě. Teď má hashtag MannequinChallenge destíky tisíc příspěvků. 

Mario Götze v póze pro MannequinChallenge
Mario Götze v póze pro MannequinChallenge