Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proč utekl servisman Müller od biatlonistů? Zradil kvůli prachům!

Autor: zal

Na jeho lyžích si čeští biatlonisté dojeli pro 11 medailí. Další páry už Danielo Müller pro Gabrielu Koukalovou a spol. nenamaže. Problémem se staly jeho vyšponované nároky, které byly vyšší a vyšší.

I když se vše událo už na jaře, ta zpráva překvapila. Německý servisman s vizáží rockera se rozhodl opustit český tým a chystat lyže Bělorusům. Tedy i velké soupeřce Gábiny Darje Domračevě. A ačkoliv měl svaz Müllera pod smlouvou, pustil ho.

„Poslední dva roky neměla vzájemná spolupráce takovou dynamiku a progres. Přesněji bych to nazval stagnací,“ vysvětlil prezident Jiří Hamza.

Někdejší časté ódy na rychlé lyže opravdu v minulé sezoně utichly. Zatímco na olympiádě v Soči či šampionátu v Kontiolahti byl Müller díky mokrému sněhu za krále, v minulé sezoně se často závodilo na přemrzlé podložce. A na tu on neumí.

Veliká radost norských biatlonistů, kteří si dojeli pro zlato
Veliká radost norských biatlonistů, kteří si dojeli pro zlato

Loňský mizerný rozjezd mužské části mančaftu tak byl připisovaný i servisu. „Možná jsme na ty podmínky nenašli pravé lyže,“ hledal příčinu trenér Rybář a Hamza později problémy potvrdil. „Bylo období, kdy to úplně ideální nebylo a bylo kolem toho trochu zdravého napětí,“ uvedl.

Kamenem úrazu se ale staly hlavně finance a také čím dál tím horší komunikace s Müllerem. Podle informací Blesku neustále zvyšoval své nároky, nerespektoval dohody a rozeštvával tým servisáků.

„Danielo měl lukrativní smlouvu. Ale chtěl víc, proto odešel,“ tvrdí svaz. I když si u Čechů žil dobře a nafasoval mimo jiné sponzorský bavorák, myslel, že jinde bude líp. Jenže ve velkých týmech mu nabídli o poznání menší roli, než na jakou byl zvyklý. A tak se vrátil s prosíkem. „My už jsme stanovisko nezměnili,“ odbyl ho Hamza. A tak Danielo Müller zakotvil u Bělorusů.