Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dortmund ohlásil příchod hvězdného Bolta. A prý to není vtip!

Autor: ija

Kdo by to byl řekl? Finalista Ligy mistrů z roku 2013 Borussia Dormund potvrdil příchod nejrychlejšího muže světa Usaina Bolta (30). Devítinásobný olympijský vítěz, který se netají ambicemi stát se profesionálním fotbalistou, má s týmem trénovat. Každý ale ví, že snem jamajského rychlíka je jiný klub, Manchester United.  

Šéf Dormundu Hans-Joachim Watzke prohlásil, že nejde o vtip ani žádný marketingový tah. „Rozhodli jsme se už před nějakým časem. Hned, když jsme zjistili, že Usain má velký zájem, aby s námi mohl trénovat. Pro nás to není žádný problém, naopak to bereme jako poctu. Trenér Thomas Tuchel je tomu taky nakloněný,“ řekl Watzke. „Samozřejmě s námi Usain nebude v nějaké vypjaté době, třeba v týdnu, kdy se hraje Liga mistrů,“ upřesnil.

Spolupráci nejspíš zorganizoval německý výrobce sportovního vybavení Puma, který sponzoruje jak Dortmund, tak i hvězdného sprintera. Na otázku, zda má Bolt v Borussii nějakou budoucnost, šéf klubu odpověděl: „O tom snad nemusíme ani mluvit.“

Jenže Bolt míří jinam. Jeho touha stát se profesionálním fotbalistou není žádnou novinkou, světový rekordman, jediný atlet, který získal všechna tři sprinterská zlata na třech po sobě jdoucího olympiádách, má ale jasno i v tom, kde chce hrát.

„Uvidíme, jak to dopadne, ale průběžně se o tom bavíme s lidmi, kteří mi můžou pomoci. Pro mě by bylo splněným snem, kdybych jednou mohl hrát za Manchester United. To by bylo něco neuvěřitelného,“ prohlásil. Inu, někde se začít musí. Tak proč ne v Borussii?

Marco Reus a Ciro Immobile slaví branku do sítě Juventusu
Marco Reus a Ciro Immobile slaví branku do sítě Juventusu