Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tajemný byznys hvězdného Sagana. Neustále prodělává miliony!

Autor: pv

Je nejlépe placeným cyklistou na světě. Slovák Peter Sagan (26) si ročně ve stáji Bora-Hansgrohe vydělá 6 milionů eur (162 milionů korun). Těžce vydřené peníze se snaží rozmnožit a investuje do byznysu, který společně založil se svým otcem. Zatím ale každý rok vykazují milionové ztráty.

Nedávno koupil Sagan luxusní, ale stále ještě nedokončené, sídlo u Žiliny údajně za 1,2 milionu eur (32 milionů korun). Podle spekulací slovenských médií tam plánuje společně se svou rodinou rozjet hotelový byznys včetně relaxačního centra.

Napovídá tomu i fakt, že si před čtyřmi lety s otcem založil společnost Peat, s.r.o., kde je jako předmět podnikání uvedeno pohostinství a hotelnictví, kadeřnické služby, provozování sportovních zařízení, ale i vydavatelská činnost či reklamní služby.

Podle údajů z finančního portálu Foaf.sk ale zatím žádné závratné sumy nevydělávají. Naopak každoročně končí ve ztrátě. Za rok 2013 byli v mínusu 42 640 eur (1,1 milionu korun). O rok později už to bylo o něco lepší a tratili „pouze“ 38 314 eur (milion korun).

Loni se ale dostali zatím do nejhorší ztráty 54 723 eur (1,4 milionu korun). Celkově tak za poslední tři roky přišli o 135 667 eur (3,6 milionu korun). Ještě že má Peter Sagan tak lukrativní smlouvu a může firmu v klidu dotovat a věřit, že se z červených čísel dostane časem do těch černých.