Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hraje v Národním, řeší VIP vraždy. Děrgel se po 12 letech vrátil k hokeji

Autor: iSport.cz

Hraje v televizi i v Národním divadle, před lety ale snil Patrik Děrgel (27) ještě o jiné kariéře - jako kluk totiž hrával závodně hokej. Přednost pak ale dostala herecká konzervatoř a brankářská výstroj putovala do sklepa. Teď si hlavní hrdina seriálu VIP vraždy pořídil novou a začal trénovat s týmem Martina Dejdara, příští pátek by se měl představit v exhibici v rodném Bohumíně, kde se bude slavit 80 let hokeje.

„Motivoval mě Martin Dejdar , tak jsem si pořídil výstroj a po 12 letech jdu poprvé na led,“ přiznal Patrik Děrgel pro iSport TV, když oblékl dres HC Olymp. „Jsem tu poprvé a vůbec nevím, jakou hraju soutěž,“ usmíval se člen činohry Národního divadla.

Herec z Národního trénuje hokej
Video se připravuje ...

Děrgel hrával závodně ještě na základní škole, pak ale hokeje kvůli konzervatoři nechal. A chodil si zahrát už jen sporadicky. „Jsem strašně nervózní,“ varoval před návratem do branky. Přesvědčit se dal prý kvůli pohybu i odreagování. „Hlavně vygumovat myšlenky, člověk se soustředí jen na černý puk, je to hrozej relax,“ vysvětloval Patrik Děrgel.

Svému zaměstnavateli prý své nové angažmá představitel rytíře Des Grieux ve hře Manon Lescaut radši příliš nevytruboval. „Jsem tady na tajňačku,“ smál se.

Rozhovor s Patrikem Děrgelem čtěte v úterní příloze deníku Sport Český hokej!

Patrik Děrgel, který hraje v Národním divadle či seriálu VIP vraždy, se vrátil k hokeji
Patrik Děrgel, který hraje v Národním divadle či seriálu VIP vraždy, se vrátil k hokeji