Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pavelec u hororu v AHL. Kapitánovi soupeře se zastavilo srdce při hymně

Autor: tb

Z těch záběrů mrazí. Brankář Manitoby Ondřej Pavelec musel před utkání nižší zámořské soutěže AHL přihlížet hororové scéně. Kapitán domácího Tucsonu Craig Cunningham se při hymně skácel k zemi, když mu přestalo bít srdce. Útočník  musel být oživován přímo na ledě, ihned byl převezen do nemocnice, kde zůstává stále v kritickém stavu.

Děsivé chvíle zažili fanoušci a hráči včetně hostujícího brankáře Ondřeje Pavelce před zápasem AHL. Záběry jsou opravdu hororové. Bezvládné tělo leželo na ledové ploše, lékaři rychle přispěchali s pomocí a začali hokejistu v bezvědomí oživovat, čímž mu zachránili život.

Šestadvacetiletý útočník, jenž si vyzkoušel NHL v dresu Bostonu, byl ihned převezen do nemocnice. Podle arizonského novináře Craiga Morgana se Cunningham stále nachází v kritickém stavu.

VIDEO: Děsivé chvíle před zápasem AHL

„Naše myšlenky a modlitby jsou s Craigem a celou jeho rodinou. Jakmile obdržíme další informace o Craigově zdravotním stavu, budeme veřejnost informovat,“ stojí v prohlášení generálního manažera Coyotes Johna Chayky.

Na svého bývalého spoluhráče myslí i český útočník David Pastrňák . „Mé modlitby jsou s Craigem Cunninghamem a jeho rodinou. Jeden z nejlepších lidí, které jsem potkal na ledě i mimo něj,“ napsal český reprezentant na svůj Twitter.