Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Historický trapas! Na semifinále MLS měli špatně nalajnované hřiště

Autor: ČTK, iSport.cz

Historické semifinále začalo historický faux pas! První semifinále severoamerické fotbalové ligy MLS, do kterého pronikly dva kanadské týmy Montreal a Toronto, začalo o půl hodiny později. Kvůli tomu, že domácí Montreal Impact měli špatně nalajnovaná pokutová území. Těsně před výkopem se ukázalo, že pokutová území před oběma brankami jsou špatně naznačena, a musela být proto opravena.

Rozhodčí při kontrole zjistili, že do správné šířky velkého vápna jsou potřeba přidat zhruba dva metry. Proto bylo nejprve špatné značení přestříkáno zelenou barvou a poté přibyly na trávník nové bílé čáry.

Nejdřív bylo potřeba zamalovat špatně vyměřené lajny na zeleno
Nejdřív bylo potřeba zamalovat špatně vyměřené lajny na zeleno

"Je to nešťastná záležitost, ale musíme za to přijmout odpovědnost. Byla to naše chyba," uvedl majitel montrealského týmu Impact Joey Saputo.

Televize TSN se pak na svém twitterovém účtu bavila nad mužem, který vysoušel nově namalované čáry: "Když na vás čeká víc než 60 tisíc fanoušků..."

První utkání finále Východní konference, jež se kvůli velkému diváckému zájmu hrálo na Olympijském stadionu před 61 tisíci diváky, vyhráli domácí 3:2. S fanoušky se pak dojemně loučil Didier Drogba, který prohlásil, že to pro něho bylo poslední domácí utkání. I kdyby totiž Impact postoupili do finále, to se určitě nebude hrát v Montrealu.

"Všichni vědí, že tohle bylo moje poslední utkání doma," uvedl Drogba, který nastoupil v druhém poločase. Dlouholetý spoluhráč Petra Čecha z Chelsea během dvou sezon v Montrealu nastřílel 21 gólů ve 33 zápasech. Letos po zranění ztratil místo v základní sestavě a dostal se kvůli tomu do sporu s trenérem Maurem Biellem.

Čtyřnásobný vítěz anglické ligy a účastník tří mistrovství světa zatím neoznámil, zda bude pokračovat ve fotbalové kariéře někde jinde. Krátce před Drogbou dali MLS sbohem jiní slavní veteráni z Premier League Steven Gerrard, Robbie Keane a Frank Lampard.

Také druhé semifinále na Západě zahájili lépe hostitelé, Seattle porazil 2:1 hosty z Colorada. Odvety se hrají 27. listopadu v coloradském Commerce City a 30. listopadu v Torontu.