Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vetřelci na United! Utekli z prohlídky, spali na WC. Při šlágru je vyhmátli

Autor: dvo

Bez vstupenky na nejsledovanější zápas víkendu v Anglii? Jde to, snažila se ukázat dvojice anglických fanoušků, kteří den před sobotním šlágrem mezi Manchesterem United a Arsenalem (1:1) přespali tajně na toaletách stadionu Old Trafford, aby druhý den mohli sledovat zápas bez vstupenek. Jejich odvážný plán vyšel až do 16. minuty, poté byli odhaleni – a následně vyvedeni.

Šlo o promyšlený plán. V pátek prohlídka stadionu, která však nekončila odchodem s ostatními návštěvníky, ale úprkem na toalety a následným přenocováním. Vše si dva mladí youtubeři poctivě natáčeli na kameru a video, které z celé akce nyní zveřejnili, nasbíralo už přes 100 tisíc zhlédnutí.

„Největší chybou bylo, že jsme si s sebou nepřinesli jídlo a nevzali si na sebe víc oblečení,“ popisuje zpětně jeden z dvojice mladíků, kteří přespali na Old Trafford. „Myslel jsem si, že zmrzneme. Zkusil jsem si ruce zahřát teplou vodou, ale tekla jenom studená,“ vypráví, jak probíhala jejich noc na jednom z nejslavnějších stadionů.

Na toaletách byla mladíkům velká zima
Na toaletách byla mladíkům velká zima

Nejhůř dvojici bylo, když druhý den přišel personál na toalety a zaklepal na dveře. Už to vypadalo, že je jejich snaha u konce. Následně však zaměstnanec zase odešel, aniž by mladíků všiml, a dvojice odvážlivců si mohla oddechnout. Navíc zápas, kvůli kterému riskovali, se kvapem blížil.

„Čekali jsme, dokud neuslyšíme přicházet lidi na stadion a až poté, jsme mohli vylézt ven,“ uvádí mladíci. Museli však vyřešit jeden háček. Ani jeden totiž neměl zakoupenou vstupenku. „Podařilo se nám na tribuně vydržet  asi do 16. minuty, poté jsme byli prozrazeni. Pořadatelé se nás zeptali, kde jsou naše místa, kamarád zpanikařil a vše jim pověděl,“ popsal jeden z výtečníků, jak jejich „mise“ skončila.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Arsenal 1:1
Video se připravuje ...

Poté, co byla dvojice odhalena, čelila spoustě otázek od pořadatelů, kteří si z nich dělali legraci, že kdyby jim přinesli svačinu, nechali by je dívat se na zápas. Nakonec však mladíci v klidu opustili Old Trafford.

Oba fanoušci byli po svém činu vyšetřováni policií, která zjišťovala, zda nefigurují na seznamu teroristů. Komické přitom je, že oblast stadionu, ve které se ukryli, byla dvakrát kontrolována policejními psy, kteří jsou však vycvičeni na odhalování výbušných zařízení a ne lidí.

VIDEO: Podívejte se na záběry faonušků, kteří přespali na Old Trafford

Vtipný příběh však může zadělat vedení United na obrovský malér. Není to tak dávno, co byl celý stadion evakuován, když byla na toaletách nalezena atrapa výbušného zařízení, které tam nechali členové bezpečnostních složek.

Podobný kousek však nebyl pro dva fotbalové fanoušky novinkou. Jednou už se o něj pokusili na stadionu Arsenalu, kde byli také odhaleni a vyvedeni. Jejich tehdejší video nasbíralo na YouTube přes milion zhlédnutí.