Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nervaly se o Jágra ani Rosického. S kým se chtěly fotit sporťačky z ČT?

Autor: pv

Byl to boj. Dvanáct sportovních redaktorek České televize se rozhodlo nafotit kalendář s hvězdami jako je hokejista Jaromír Jágr, fotbalista Tomáš Rosický nebo judista Lukáš Krpálek. Každá z nich si mohla vybrat jen jednoho sportovce, se kterým se zvěční. Nakonec největší přetahovaná byla o úplně jiného fešáka.

Moderátorka pořadu Branky, body, vteřiny Barbora Černošková přišla s nápadem na vytvoření kalendáře, z jehož prodeje půjde výtěžek pro finančně znevýhodněné děti a pomůže jim zajistit možnost sportovat.

Nejdříve ale bylo potřeba sehnat dvanáctku sportovců, kteří se nechají pro dobročinný projekt vyfotit. „Největším problémem, jak už to tak u vytížených vrcholových sportovců bývá, se ukázal společný termín pro focení. Ale i to se nakonec naštěstí vyřešilo. Všichni na nabídku kývli v řádech vteřin, když se dozvěděli, že jde o dobrou věc pro děti,“ prozradila moderátorka Barbora Černošková.

Před fotoaparát Benedikta Renče se tak postavil Jaromír Jágr , Tomáš Rosický nebo Jan Železný . Teď už se jen domluvit, která z dam si s kým zapózuje. Jak už to v ženském kolektivu bývá, byla tam trochu rozepře. „Největší zájem ale nebyl o Jágra nebo Krpálka , ale o akrobatického pilota Martina Šonku. Můj otec je pilot, tak by měl určitě radost, kdybych se s ním fotila,“ prozradila reportérka Ivana Chvátalová, jež se zvěčnila s hokejovým bohem Jágrem a smála se, že věkově k sobě mají blízko.

Souboj o Šonku nakonec vyhrála moderátorka Kateřina Nekolná. Fotbalové expertka Monika Čuhelová zase nemohla pózovat s nikým jiným, než Tomášem Rosickým. Moderátorka a iniciátorka vzniku kalendáře Barbora Černošková si vybrala pro focení nejlepšího českého házenkáře Filipa Jíchu .

Monika Čuhelová se zvěčnila s Tomášem Rosickým.
Monika Čuhelová se zvěčnila s Tomášem Rosickým.