Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Oplzle hodnotili holky na internetu. Tým fotbalistů z Harvardu vyhodili ze soutěže

Autor: adl

Sexuální obtěžování! Vedení Harvardovy univerzity se rozhodlo k razantnímu kroku, když rozpustilo svůj fotbalový tým. Ten nedokončí letošní slibně rozjetou sezonu. Fotbalisté nejslavnější školy na světě od roku 2012 hodnotili ženské kolegyně na škále od 1 do 10, ke každé přidali sexuální komentáře a oplzlé poznámky.

Měli skvěle nakročeno. Po 15 zápasech vedl fotbalový tým Harvardovy univerzity prestižní soutěž osmi věhlasných univerzit na severovýchodě USA zvanou Ivy League. Jedna výhra je dělila od postupu do celostátního finále. Tým však musel kvůli sexuální aféře odstoupit.

Vše začalo v roce 2012, kdy fotbalisté založili veřejně přístupný dokument, ve kterém hodnotili své spolužačky z ženského týmu. Na škále od 1 do 10, podle přitažlivosti a fyzického vzhledu. Ke každé navíc přidali úvahy o preferovaných sexuálních pozicích podle jejich postů na hřišti. Celé to nazvali „průzkumnou zprávou“.

Perverzním legráckám nyní odzvonilo. Dokument byl zveřejněn ve studentských novinách a vedení univerzity začalo razantně jednat. „Tým už nenastoupí do žádného ze zbývajících zápasů a ztratí jakoukoliv možnost získat titul v Ivy League nebo k účasti na finálovém turnaji NCAA tento rok,“ uvedl pro ESPN Robert L. Scalise, ředitel tělovýchovy Harvardské univerzity.

Fotbalisté následně vydali omluvu a jsou připraveni nést následky. „Přesuneme se ke konkrétním opatřením, kterými můžeme řešit zásadní otázku sexismu v naší komunitě,“ navrhli sami řešení v univerzitních novinách Crimson.

Atlet Adam Helcelet ukázal, jak se doma má. Pevně svírá prdelku přítelkyně Denisy Rosolové.
Atlet Adam Helcelet ukázal, jak se doma má. Pevně svírá prdelku přítelkyně Denisy Rosolové.

Ředitelka školy Drew Faustová nepřijatelné chování fotbalistů odsoudila. „Je to v rozporu se vzájemným respektem, který je jednou ze základních hodnot naší komunity,“ uvedla ve svém prohlášení. Situaci bude dále řešit oddělení pro stížnosti ze sexuálního napadení a obtěžování.

Ve fotbalovém týmu Harvardské univerzity nastartovalo kariéru mnoho hráčů působících v zámořské MLS. K nejznámějším hráčům patří Andre Akpan, držitel velkého počtu rekordů. 28letý útočník si zahrál na MS do 20 let v roce 2007, kde mimo jiné zazářili čeští mladíci ziskem stříbra.

Témata:  fotbalUSAsportMLSharvard Sport na Heureka.cz