Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Satoranského spoluhráč si žije v luxusu: Beal koupil dům za 80 milionů korun

Autor: jip

Basketbalista Bradley Beal, hvězdný spoluhráč Tomáše Satoranského z týmu Washington Wizards, si umí dopřát. Nedlouho poté, co letos podepsal nový kontrakt v maximální výši 128 milionů dolarů, našel si 23letý tahoun mužstva dům, za který neměl problém zaplatit 3,2 milionu dolarů. Tedy více než 81 milionů korun. Žije si doslova jako v bavlnce.

Bývalý americký viceprezident Dick Cheney, soudci nejvyššího soudu nebo několik senátorů, to jsou noví sousedi hvězdy NBA Bradleyho Beala. Luxusní město McLean ve státě Virginia je pro svoji blízkost Washingtonu sídlem mnoha diplomatů a podnikatelů a od letoška v něm má svoje útočiště i Beal, jemuž rozhodně nedělá problém dopřát si.

S pětiletou smlouvou na 128 milionů dolarů (stal se nejlépe placeným basketbalistou v historii Wizards) si Beal vybral šestipokojový dům ve francouzském venkovském stylu s devíti koupelnami a toaletami, vlastním menším kinem, posilovnou i místem pro palandové postele, kde může klidně hostit týmové soustředění.

K domu nepatří snad jen bazén, ale na ten je už na pozemku vybrané místo. Stačí rozhodnout se a zasadit ho do země.

Bydlení ve Virginii hledá řada sportovců, hrajících ve Washingtonu. Skýtá jim to možnost platit menší daně než v hlavním městě Spojených států. Beal si k tomu dopřál ještě něco navíc.

Kupování domů k jeho životu zjevně patří. Už předloni daroval dům svým rodičům jako výraz vděčnosti za to, jak ho vychovali.

Jako směšné drobné pro něho vypadá pokuta 15 tisíc dolarů (382 tisíc korun) za to, že v nedávném zápase proti Orlandu chytil během potyčky jednoho z protihráčů pod krkem. Vedení NBA mu pokutu vyměřilo dodatečně po shlédnutí záznamu.

Tahle krása stála hvězdného basketbalistu zhruba 80 milonů korun
Tahle krása stála hvězdného basketbalistu zhruba 80 milonů korun