Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Letecké neštěstí v Kolumbii zasáhlo i Ujfalušiho: Vzkaz pro zesnulého spoluhráče!

Autor: ps

Dva roky spolu kopali za slavný španělský klub Atlético Madrid. Zatímco Tomáš Ujfaluši (38) skončil, jeho do fotbalu zamilovaný brazilský kamarád Cléber Santana (†35) pokračoval. Bohužel byl na palubě letadla klubu Chapecoense, které se zřítilo na západě Kolumbie.

Od rána se celosvětová fotbalová společnost obléká do černé a mezi osobnosti, kterých se tragická událost z Kolumbie dotýká, je také český internacionál Tomáš Ujfaluši . Na dálku sledoval, jak jeho někdejší parťák ze Španělska míří do finále Jihoamerického poháru, jenže toho se Santana nikdy nedočkal.

„Upřímnou soustrast všem rodinám... Je to velmi smutný den, v letadle byl také můj přítel Cléber Santana,“ napsal vzkaz na sociální síti. Jako snad každý také on sleduje se zatajeným dechem aktuální zprávy ze záchranných manévrů.

Letadlo s týmem Chapecoense čítalo jednaosmdesát lidí. Podle úřadů západokolumbijského státu Antioquía se stroj ztratil z obrazovek radarů mezinárodního letiště v Medellínu, kam charterový letoun směřoval z Bolívie. Podle posledních zpráv přežilo šest lidí.

Brazilský prezident vyhlásil třídenní smutek, vedení Jihoamerické fotbalové federace (Conmebol) odložilo všechny další zápasy na neurčito. A přestože se finále poháru, který je svou strukturou podobný Evropské lize, neuskutečnilo, vítěz už je znám. Druhý finalista, kolumbijský celek Atlético Nacional, věnoval titul svému soupeři…

ONLINE ZPRAVODAJSTVÍ PO HAVÁRII SLEDUJTE ZDE>>>