Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Rosberg je mistr pařmenů! Titul slavil do rána, spát šel v devět

Autor: ija

Čtyři dny po zisku svého prvního titulu mistra světa formule 1 prozradil Nico Rosberg (31), že slavil opravdu mohutně. „Vyhrál jsem dva šampionáty, jeden na trati a druhý v baru,“ přiznal německý pilot bez obalu. Kdo by byl řekl, že se tak odváže? 

„Můžu si říkat, že jsem dvojnásobný mistr světa. V neděli v noci jsem totiž vyhrál šampionát pařmenů,“ smál se Rosberg v rozhovoru pro BBC, „Bylo to velké, ohromné, epické,“ hledal slova, jak popsat zřejmě největší oslavu svého života.

„Jsem štastný, proto tam byli všichni moji přátelé a celá rodina. Zabalili jsme to až ráno. Myslím, že poslední fotku v mobilu mám asi ze tři čtvrtě na devět,“ dodal.

 „Takové emoce nikde nezažijete. Je to neuvěřitelné, tak intenzivní. Dá se to srovnat jen s tím, jak se cítíte, když se oženíte nebo když se vám narodí dítě. Jinde ne,“ vyložil.

„Moje máma nikdy neviděla žádný můj závod, strašně se bojí. I do Abü Zabí přijela, až když jsme byli v cíli, a jak byla šťastná, když zjistila, že jsem vyhrál! Táta dorazil ještě o něco později. Dřív jsem to nenáviděl, ale teď o něm pořád mluvím. Protože jsem konečně dosáhl toho, čeho on. A tu radost jsem s ním mohl sdílet,“ připomněl, že po 34 letech napodobil svého otce Kekeho, který vyhrál mistrovství světa v roce 1982. 

Nico Rosberg slavil titul mistra světa až do rána.
Nico Rosberg slavil titul mistra světa až do rána.