Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Náhlá smrt na golfu! Oblíbený caddy (†56) zkolaboval přímo na hřišti

Autor: adl

Smrt v poslední době cloumá sportovním světem. Další smutná zpráva přiletěla ve středu z Dubaje, kde během ženského golfového turnaje náhle zemřel nosič holí Max Zechmann. Přesná příčina ještě není zcela jasná, podle prvních informací šlo pravděpodobně o infarkt. Program závěrečného Masters, jehož se účastní i Klára Spilková, pokračuje ve zkrácené podobě.

Golfový svět je z tragédie zarmoucený. Nikdo si nedokáže vysvětlit, co by mohlo za neočekávaným skonem stát. Rakušan už tři roky v Dubaji bydlel, a tak mu vysoké teploty neměly dělat problém. Navíc v prosinci, kdy se rtuť teploměru vyšvihne na příjemných 26 °C.

Francouzská hráčka Anne-Lise Caudalová se připravovala na úder na 13. jamce, když se její caddy Max Zechmann bezvládně složil k zemi. Zřejmě ho postihl srdeční infarkt, následně v nemocnici zemřel.

Sociální sítě ihned zaplavila řada kondolencí od lidí ze světa golfu. „Je velmi smutné vidět odcházet dalšího caddyho,“ napsal na Twitteru legendární Angličan Ian Poulter. Podobnou zprávu zanechal na svém účtu i Thomas Bjorn, kapitán evropského týmu pro Ryder Cup 2018: „Strašlivé novinky z dnešního rána. Myšlenky jsou s nejbližšími.“

Vedení turnaje pochopitelně úvodní den předčasně ukončilo. Pokračovat se bude ve čtvrtek, kdy proběhne i minuta ticha za zesnulého caddyho. „Jsme hluboce zarmouceni náhlým odchodem pana Zechmanna. Naše myšlenky a modlitby jsou v této těžké chvíli s jeho rodinou. Nechť jeho duše odpočívá v pokoji,“ projevil soustrast předseda pořádající organizace golf in DUBAi Mohamed Juma Buamaim.

Stejně jako v posledních letech se i letos v Emirátech koná závěrečný podnik seriálu Ladies European Tour. Od středy do soboty měla probíhat oslava golfu. Hned v první den turnaje se vše otočilo. Ze slávy se přešlo ke smutku.

Max Zechmann patřil mezi oblíbené postavy. Rakušan ve své kariéře nosiče holí pomohl k turnajovým titulům Marcelu Siemovi a Markusi Brierovi. Poslední roky byl hlavní podporou Caudalové.

Není to v posledních letech poprvé, co došlo k úmrtí na profesionálním golfovém hřišti. V květnu 2014 na turnaji v Portugalsku zkolaboval a následně zemřel 52letý caddy Ian MacGregor.