Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Lyžař Krýzl se dal jako fotbalista Slepička na MMA: Půjde se rvát do klece!

Autor: ps

Zraněný kotník mu zkomplikoval přípravu na lyžařskou sezonu, výsledkem je jedno bodované umístění v probíhající sezoně. V jihotyrolské Alta Badii Kryštof Krýzl (30) neuspěl, vypadl v prvním kole. Přesto má o motivaci postaráno, pomáhá mu MMA a chtěl by se jednou poprat v kleci!

Plánoval si, jak pojede na měsíc pilovat techniku lyžování do Chile, jenže si v létě při tenisu pochroumal kotník, což mu hodně zkomplikovalo celou přípravu. Kryštof tak makal v Česku a zastavil se až v kleci.

„Ne úplně v kleci, ale zařadil jsem do tréninku bojová umění. Když chce člověk pomýšlet na nejvyšší příčky, tak do toho musí jít naplno. Někdy mám problém naladit hlavu, abych opravdu závodil a byl agresivní. MMA mi v tom hrozně pomáhá,“ svěřil se český borec po prvním kole obřího slalomu v italské Alta Badii, kde dojel pětatřicátý.

Letos bodoval jen za 15. místo ve slalomu v Levi, jinak se trápí. Zvednout by ho měly i myšlenky na zápasení. „Hodně mě to chytlo, koukám na UFC v televizi. Kondiční prvky, co mají ti borci v přípravě, mě inspirují. Zaujalo mě, jak makaj,“ vyprávěl o bojovém sportu, který by ho měl posunout dopředu i na sněhu.

Slepičkovo vítězství v kleci za 84 sekund. Tleskal i Řepka
Video se připravuje ...

Možná se s trenérem MMA posune až na vrchol. Rozhodně se netají tím, že by si to někdy v kleci zkusil naostro. „Bylo by zajímavý poměřit se s klukama, co v kleci bojují. Myslím, že lyžaři mají fyzičku dobrou, možná bych proti nim měl výhodu, ale těžko říct, jak velkou.“

Krýzlovi je jasné, že ho čeká spousta práce. „Tam se nic neodpouští. Když jde člověk do klece špatně připravenej, dostane na budku. A to nechci. Jestli jsem rváč, poznám jedině v případě, když bych do tý klece šel, což bych někdy chtěl. Dokud tam nevlezu, nebudu vědět, jestli to v sobě mám,“ říká nebojácně.

Teď si ovšem hlídá, aby se při zápasení nezranil. Lyžování je pro něho stále číslo jedna. „Víme, že se nesmíme pouštět do žádnejch magořin. Hlídáme to,“ dodal.

Nechme se tedy překvapit, jestli po bývalém fotbalistovi Miroslavu Slepičkovi uvidíme v kleci také profesionálního lyžaře…

Kryštof Krýzl ve čtvrtém závodě SP v italské Alta Badii nebodoval.
Kryštof Krýzl ve čtvrtém závodě SP v italské Alta Badii nebodoval.