Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Ani slovo o Ronaldovi! Děti Dimitriho Payeta nesmí doma mluvit o držiteli Zlatého míče

Autor: ija

Děti francouzského záložníka West Hamu Dimitriho Payeta nesmějí doma vůbec vyslovit jméno čerstvého držitele Zlatého míče Cristiana Ronalda. Payet, jeden z klíčových hráčů trenéra Didiera Deschampse na letošním EURO, zřejmě ještě nevydýchal finálovou porážku na domácí půdě od portugalské reprezentace, jejímž tahounem byl právě její hvězdný kapitán Cristiano Ronaldo. 

Ronaldo musel z finále evropského šampionátu odstoupit po zranění, které mu při vzájemném kontaktu způsobil právě Dimitri Payet. Ale že by se Francouz cítil provinile? Právě naopak. O Ronaldovi doma zakazuje mluvit!

„Mám děti a dobře chápu, že podléhají obrazu fotbalistů. Jsou fanoušky některých hráčů, vidím to v jejich očích. Obdivují je a snaží se napodobovat jejich gesta, slova, oslavy. Mají rády Ronalda a Messiho . Od EURO 2016 ale nesmějí jméno Ronalda přede mnou vyslovit,“ přiznal Payet v rozhovoru pro francouzská média.

Tomu se ale může Cristiano Ronaldo jen smát. Zejména od té doby, co má v kapse Zlatý míč, ocenění pro nejlepšího fotbalistu světa. Dostal ho za to, že s portugalskou reprezentací letos vyválčil titul mistrů Evropy a s Realem Madrid zase vyhrál prestižní Ligu mistrů. Co na tom, že se o něm nesmí mluvit u Payetů?