Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Koukalová zaujala mikinou s vysvlečenými kamarády: To jsem vám chtěla ukázat

Autor: Ivo Pospíšil

Dorazila v modré mikině s nápisem I love my work, kde na obrázku zvedala činku nad hlavu, zatímco kolem ní stáli do půl těla vysvlečení kamarádi z reprezentace Adam Václavík a Tomáš Krupčík. „To jsem vám chtěla ukázat. Říkám si, že je dobré vytvářet si pozitivní vztah k práci, tak toto je začátek,“ žertovala Gabriela Koukalová.

Když však později odešla po řadě rozhovorů připravit se na vyhlášení Sportovce roku, už si na sebe vzala modro-růžové šaty. „Udělala jsem oproti minulým rokům změnu a tentokrát jsem si pořídila jiné než od Beáty Rajské. Je to vkusné, hezké a veselé. Jsou takové princeznovské. Nikdy jsem nic takového na sobě neměla, tak snad nezakopnu a nedám si čelíčko o schůdky,“ smála se.

Zbytečné obavy, její vyhlášení nakonec dopadlo dobře. Byť šla na pódium možná o dva lidi dříve, než si mohli její fanoušci vzhledem k jejímu vítězství v celkovém Světovém poháru přát. V anketě Sportovec roku totiž skončila třetí – od vítězného Lukáše Krpálka ji dělilo 449 bodů. „I tak to ale byla má nejlepší sezona v životě,“ přiznala.

Po velkém a třech malých křišťálových glóbech totiž vyhrála naposled domácí závod s hromadným startem v Novém Městě na Moravě, což ji nakonec ve frenetické atmosféře nahlodalo i k možnému prodloužení kariéry, kterou původně chtěla ukončit hned po OH 2018. „Ty pocity mám stále v sobě, jsou tak krásné, že to jen tak nepřejde. Na nejhezčí moment kariéry se těžko zapomíná,“ tvrdila.

Akty, brácha farář, šminky i SuperStar. Co (možná) nevíte o hvězdě Koukalové. Čtěte ZDE>>>

Však také po závodě vyvěsila na Facebook dvě fotky – jednu s talířem plným svíčkové a druhou už s příkladově vytřeným do poslední kapky. „No, na té si vždycky pochutnám. Jinak jsme ale moc neslavili. Bylo kolem toho tolik lítání, že jsem padla večer za vlast vyčerpáním.“

Již dnes proto plánuje odjet i z republiky a Vánoce tradičně strávit v klidu v Rakousku, kde bude i trénovat. „Domů se dostanu až po konci sezony, takže jestli pojedeme na dovolenou, tak až koncem dubna. Snažíme se teď vyhýbat prostorám s větším množstvím lidí, protože se chceme vyvarovat nemocem,“ tvrdila.

Tenhle vánoční azyl jí ale pomáhá i srovnat si myšlenky a na chvíli odpočinout od závodů. Byť ji 28. prosince zase čeká v Gelsenkirchenu tradiční exhibice, tentokrát po boku Michala Šlesingra .

Gabriela Koukalová miluje svoji práci. Přesně tak si to nafotila a napsala na mikinu, kterou oblékla před vyhlášením Sportovce roku.
Gabriela Koukalová miluje svoji práci. Přesně tak si to nafotila a napsala na mikinu, kterou oblékla před vyhlášením Sportovce roku.