Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kvitovou cloumaly emoce: Měla slzy v očích, v nemocnici ji hlídali

Autor: ps

Smála se, byla silná. Ale aniž by tenistka Petra Kvitová (26) chtěla, během první tiskové konference po přepadení v jejím prostějovském bytě zakrývala slzy, které se jí při výpovědi draly od očí. Byla dojatá, oporu hledala za stolem otočením na své týmové parťáky. Ti na její rty pokaždé vyloudili úsměv.

„Jsem ráda, že se takhle vidíme, ani nevíte jak moc,“ pronesla v úvodu své první řeči na veřejnosti. Týkala se úterního přepadení v Prostějově, kde Kvitovou v jejím v bytě napadl lupič nožem. Petra se bránila, odnesly to prsty levé ruky, v níž drží raketu.

Výsledkem byla čtyřhodinová operace, při které lékaři »zachraňovaly« její nejdůležitější pracovní nástroj. Dnes ráno byla propuštěna z nemocnice. „Byly zasaženy střední články všech pěti prstů a dva nervy. Poraněné jsou také šlachy, které byly sešity. Jde o vážné poranění,“ informoval operatér Radek Kebrle.

Kvitová: Je mi jedno, jak dlouho to potrvá, chci se vrátit
Video se připravuje ...

Petře se při projevu leskly oči, sem tam se jí třásl hlas, který střídal úsměv na tváři. Její dojetí se nedalo přehlédnout, ale sáhněme si na srdce, kdo ji zná, ví, že pokud se její rozhovor týká citlivého tématu, pak šlo o zcela běžné vystoupení.

Nepříjemné myšlenky nejspíš bude mít nějaký čas v hlavě, ale má kolem sebe lidi, kteří jí dodají potřebný optimismus. Poděkovala všem, kdo ji v nejtěžších životních chvílích podržel. Včetně Martina, který na ni po zákroku dával pozor. „Pořádně mě hlídal v nemocnici,“ smála se.

K šokující zkušenosti už se nehodlá vracet. „Nezbývá mi nic jiného, než se dívat do budoucnosti. Je mi jedno, jak dlouho to bude trvat – tři měsíce, půl roku, rok. Chci se vrátit,“ slíbila Kvitová. 

Pak ještě poděkovala fanouškům na sociálních sítích. "Chci vám říct jen jedno, a to: DĚKUJI! Za to, že jste se mnou, za vaši podporu, za to, že ve mě věříte. To vše mi dává ještě větší sílu a energii se s tím vším poprat! Děkuju vám," napsala Kvitová.

Tak jí všichni držme palce!

Česká tenistka uvedla, že se rozhodně hodlá vrátit na tenisové kurty
Česká tenistka uvedla, že se rozhodně hodlá vrátit na tenisové kurty