Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kvitová vyrazila na Donutila! Všichni jsou s ní, vzkázal Federer

Autor: pv

Žádný smutek a pláč, ale zábavu si ordinuje tenistka Petra Kvitová (26). Po napadení dosud neznámým ozbrojeným útočníkem se česká reprezentantka neschovává zamčená doma, ale vyrazila do společnosti. Tři dny po Štědrém dnu se smála při derniéře hry Sluha dvou pánů v Národním divadle, ve kterém exceloval herec Miroslav Donutil. Jen klasicky tleskat nemohla kvůli pořezaným prstům.

V černých šatech a v levé ruce sevřené do dlahy usedla Kvitová do lóže ve Zlaté kapličce, kde jí společnost dělal například hudebník Karel Vágner a majitel fotbalové Plzně Tomáš Paclík. Národní divadlo bylo narvané až po střechu. Byla to poslední šance spatřit herce Miroslava Donutila jako přihlouplého, ale mazaného Truffaldina v legendární inscenaci Sluha dvou pánů, jenž měla 27. prosince po 22 letech šestistou reprízu a zároveň i derniéru.

Po tříhodinovém představení následoval mohutný aplaus ve stoje. Nadšená Kvitová nemohla tleskat kvůli zranění klasickým způsobem dlaněmi, ale zdravou pravou rukou tleskala o levé předloktí a na tváři měla široký úsměv.

Jak se Donutil loučil po 22 letech v Národním divadle se Sluhou dvou pánů? Čtěte ZDE>>>

Jak je vidět, hrůzostrašný moment, kdy jí doma v Prostějově přímo v jejím bytě napadl nožem neznámý útočník, na Petře žádné stopy na psychice nezanechal. Statečné české tenistce vyjádřil podporu i legendární kolega z dvorců Švýcar Roger Federer . „Přeju jí jen to nejlepší. Při návratu k milovanému tenisu bude potřebovat neskutečnou sílu. Psychickou i fyzickou. Čeká ji dlouhý proces, nesmírně náročný. Myslím, že musí cítit lásku od tenisové rodiny. Všichni jsou s ní. Přeju jí, aby se ze všeho zotavila. Opravdu mě mrzí, že se jí něco takového přihodilo,“ řekl slavný tenista vybraným českým médiím, mezi kterými byl i deník Sport.

Kvitová: Je mi jedno, jak dlouho to potrvá, chci se vrátit
Video se připravuje ...

Čeští sportovci podporují Kvitovou: Petro, ty to dáš! Držíme palce
Video se připravuje ...