Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Měl ho trefit hrotem. Vtipálek chtěl ukrást trofej pro šipkařského šampiona

Autor: pv

Stal se králem oblíbeného „hospodského“ sportu. Nizozemec Michael van Gerwen (27) je podruhé v kariéře mistrem světa v šipkách. Světová jednička porazila ve finále šampionátu v Londýně obhájce titulu z předchozích dvou let Skota Garyho Andersona jednoznačně 7:3. Kromě šeku na 410 000 eur (11 milionů korun) si odnesl i dvacetikilovou stříbrnou trofej Sida Waddella, kterou se přímo během finále pokusil ukrást divák.

Šílenec nebo jen recesista? Na pódium vyprodaného Alexander Palace vběhl při finále mistrovství v šipkách muž s obřími rukavicemi na rukách a přímo před zraky budoucího šampiona Van Gerwena se snažil utéct s těžkou stříbrnou trofejí.

Během chvíle výtržníka zpacifikovala ochranka a trofej se vrátila na své místo. Podle britských médií byl pachatelem známý recesista Lee Marshall, který si nechává říkat Disco Boy. V minulosti už několikrát narušil televizní soutěže.

Recesista se snažil během finále ukrást těžkou trofej
Recesista se snažil během finále ukrást těžkou trofej

Van Gerwena tento blázen nerozhodil a dokázal se plně koncentrovat na finále a porazil o 19 let staršího Skota Andersona.

„Jsem v sedmém nebi. Musel jsem vytáhnout to nejlepší, co umím. Můj průměr 108 mluví za všechno. Bylo to neuvěřitelné pro všechny,“ řekl nový mistr světa přezdívaný Mocný Mike.