Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vyhozený kouč Machačkaly Vrba se ozval: Z Ruska přímo do Rakouska!

Autor: nem

Majestát alpských velikánů a ponížený trenér. Jde to k sobě? Už ano! Právě teď tam zahání splín Pavel Vrba (53) a podle jeho esemesek pro Blesk se mu to daří.

Zatímco extrenér národního áčka Vrba odmítal námluvy se Spartou, v Rusku na něj šili boudu. A ušili! Těsně před Silvestrem ho nový »ataman« Machačkaly, movitý obchodník Kadijev, poslal k ledu.

Z dvouletého kontraktu byl kvůli finančnímu krachu dagestánského klubu jepičí půlrok. Jasně, je lepší být odejit jako oběť průšvihu oddílu, než pro mizerné výsledky (Vrba z pěti posledních zápasů Anži čtyři prohrál), ale stejně.

Měsíc, který zatřásl Vrbou

6. prosinec

Po posledním zápase podzimu s Tulou odcestoval z Ruska domů do Přerova – Újezdce na zimní »kaníkuly« ještě jako kouč Anži.

8. prosinec

Svým: „Ne!“ ukončil sparťanskou koketérii.

19. prosinec

Na otázku ruských médií, zda ví o chystaném rozprodeji kádru Machačkaly, odpověděl: „Nikdo mi o tom nic neřekl.“

29. prosinec

Coby host se na turnaji na Slovensku dověděl o tom, že v Machačkale dostal padáka.

3. leden

Neztratil se. Napsal Blesku zpod alpských svahů.

Kouč Pavel Vrba se přesunul z Machačkaly rovnou do Rakouska.
Kouč Pavel Vrba se přesunul z Machačkaly rovnou do Rakouska.

Co teď? Kam se vrtnout? Kde si lízat rány? „Momentálně jsem v Rakousku a žádnou zajímavou informaci pro vás nemám,“ napsal Vrba.

Na dotaz, jestli lyžuje, odpověděl svým starým známým sarkasmem vyšperkovaným rozesmátým smajlíkem: „Ne, ne, domlouvám si novou práci.“

Takže, jestliže už zase vtipkuje, může to být třeba zaměstnání vlekaře. Nebo že by angažmá v Rapidu, v Austrii, či v Salcburku?

Má tu prohranou ruskou ruletu za sebou a už asi skousnul i habaďůru, kterou na něj hlavouni Machačkaly zahráli. Jobovku o vyhazovu se totiž dověděl 29. prosince coby vážená hostující celebrita turnaje v Čadci na Kysuci.

„Už několik let mě organizátoři v Čadci lámali, abych přijel. Zatím mi to časově nevycházelo, ale teď mám delší dovolenku, tak jsem si našel volný den,“ pověděl Pavel Vrba na Slovensku. Kolik těch volných dnů ještě bude mít?