Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

To je bourák, ve 105 letech láme rekordy! A kdyby viděl čas, jel by rychleji

Autor: ČTK

Nezdolný francouzský cyklista Robert Marchand znovu překonal světový rekord, tentokrát v kategorii nad 105 let, která speciálně kvůli němu vznikla. Na dráze v Saint Quentin en Yvelines dnes za bouřlivého povzbuzování svých příznivců ujel v hodinovce 22,547 kilometru. A to prý ještě neviděl na časomíru, jinak by posledních deset minut zrychlil. Klobouk dolů!

Marchand, jenž se narodil v listopadu 1911, už má na svém kontě lepší výkony. V roce 2014 překonal vlastní maximum v hodinovce v kategorii nad 100 let na 26,927 kilometru, dva roky předtím zvládl 100 kilometrů za rovněž rekordních 4:17:27 hodiny.

Robert Marchand po své rekordní jízdě litoval, že špatně viděl časomíru. Jinak by prý tenhle 105letý chlapík zajel ještě rychleji.
Robert Marchand po své rekordní jízdě litoval, že špatně viděl časomíru. Jinak by prý tenhle 105letý chlapík zajel ještě rychleji.

Drobný stařík, který se v minulosti živil jako hasič, řidič kamionu ve Venezuele či jako dřevorubec v Kanadě, po rekordní jízdě litoval, že ho o lepší výsledek připravilo přehlédnutí časomíry. "Neviděl jsem tabuli, která mě měla varovat, že mi zbývá posledních deset minut. Jinak bych přidal a zajel lépe," prohlásil pouhých 152 centimetrů vysoký muž.