Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Schumacher chce být šampionem jako táta. Za rok může jezdit v F1!

Autor: pv

Cíle má vysoké a nebojí se je prozradit. Mick Schumacher (17), syn sedminásobného šampiona formule 1 Michaela Schumachera (48), chce být stejně jako jeho táta mistrem světa F1. Na jeho výkony se těší šéf nejslavnějších motoristických závodů Bernie Ecclestone (86).

Táta je označován za nejlepšího pilota formule 1 v historii. Mladý Mick Schumacher se mu chce alespoň přiblížit a proniknout do prestižní soutěže, kde Schumi senior vyhrál rekordních 91 závodů.

„Chci být mistrem světa, ale to říká každý závodník,“ tvrdí ambiciózní Mick, který přestoupil pro letošní sezonu z Formule 4 do vyšší kategorie Formule 3. Podle dosavadních výkonů zdědil hodně ze závodnického talentu po otci.

„Jestli je tak dobrý jako jeho otec, tak má šanci. Bylo by dobré pro formuli 1, kdyby se jméno Schumacher zase vrátilo,“ tvrdí Ecclestone.

Možná se tak stane už během sezony 2018. Vždyť týmy sázejí na stále mladší piloty. Do stáje formule 1 by ale musel přinést i peníze od sponzorů, aby dostal šanci závodit.

„Chci jít krůček po krůčku. Není jednoduché dostat se až na vrchol,“ dobře ví Mick Schumacher. Jedno je ale jisté, jeho otec, který stále bojuje s následky nehody na lyžích, by byl nesmírně pyšný.