Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z trenéra Vrby je realitní magnát: Za dva roky si pořídil tři bejváky!

Autor: Petr Němec

Trenéřina je řehole, nervák a hlavně žádná jistota. Nikdy nevíte, kdy vás kluboví šéfové pošlou k »Neumětelům«, takže je třeba myslet na zadní kolečka. Jako Pavel Vrba (53).

Bývalý kouč nároďáku totiž už také ví, zač je toho loket . Po Vánocích ho vyhodili z ruské Machačkaly, protože tam došly peníze, ale on se stačil do budoucna zajistit…

Metropole

Reality! To je komodida, do níž se vyplatí smysluplně vrazit bankovky. A Vrba je v obraze. Má dvě dcery (ta jedna už ho udělala dědečkem), ale nestaví jim vilky jako jeho zbožnělý předchůdce u reprezentace doyen Brückner na Hané.

Vrba si s manželkou Hanou pořídili k rodinnému domku v Přerově-Újezdci za dva roky tři byty. Jeden v Olomouci a dva v Praze. A ty kvartýry v metropoli nejsou jen tak ledajaké adresy.

Začal bejvákem ve Veleslavíně a loni přidal další v Bubenči. V rekonstruovaném domě, kousek od »Kulaťáku « a bratru za 6 milionů korun.

Má na to

Co si budeme povídat, Vrba na to po štacích v Plzni, u národního áčka a za Kavkazem má. A jestli se mu podaří vytlouct z dagestánských hlavounů doplatek smlouvy odhadovaný na 21,6 milionu korun, bude jak se patří za vodou. Ostatně i kvůli tomu přece riskantní angažmá v ruské tramtárii bral…

Pavel Vrba hojně investuje do nemovitostí
Pavel Vrba hojně investuje do nemovitostí

Vrbův trenérský výdělek
(odhad platů od října 2008)

PLZEŇ
Měsíčně 350 000 Kč
Za 5 let a 3 měsíce 22,1 mil. Kč

REPREZENTACE
Měsíčně 500 000 Kč
Za 18 měsíců 9 mil. Kč

MACHAČKALA
Měsíčně 1,2 mil. Kč
Za 6 měsíců 7,2 mil. Kč

CELKEM 38,3 milionu Kč