Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Biatlonové Nagano! Fanoušci plakali dojetím. Sparťan Holoubek se bavil

Autor: Pavel Novotný

Byl to úžasný pohled. S obrovským náskokem se do cíle nedělního závodu s hromadným startem v německém Oberhofu přihnala pro svůj třetí cenný kov během tří dnů Gabriela Koukalová. O pár chvil po ní potvrdila českou dominanci bronzovou medailí Eva Puskarčíková. Obrovský úspěch biatlonistek vyvolal mezi fanoušky vlnu nadšení. Stranou nezůstal ani kouč Sparty David Holoubek. "Já se bavím," psal trenér Letenských na Twitteru.

Pět českých medailí vybojovali od pátku do neděle čeští biatlonisté. Hlavní přísun však přišel díky druhému zlatu Gabriely Koukalové a bronzu Evy Puskarčíkové v neděli. A české hvězdy si vzácnou chvíli, kdy na stupních vítězů stály ve dvou, patřičně užívaly.

„Nevím, jak to správně říct, ale je fakt, že mi už několikrát bylo v minulosti smutno, že jsem třeba na stupních vítězů sama. Tohle pro nás bylo tedy velmi pozitivní,“ jásala lídryně Světového poháru.

Chvíle štěstí prožívala i vysmátá Eva Puskarčíková. „Hrozně se mi to líbilo, jak jsme se tam takhle mohly přivítat, radost se násobila,“ popsala společné objetí s Koukalovovou rodačka z Harrachova.

Oslavy propukly bezprostředně po slavnostním vyhlášení, kdy český tým ocenil fantastický výkon biatlonistek populárním tanečkem. „Něco jako Nagááááno...ale hezčí a blonďatější,“ psalo se na facebookových stránkách biatlonového celku.

VIDEO: Takhle český tým slavil dvojnásobný úspěch

Obrovský úspěch udělal velký dojem i na fanoušky, kteří své dojmy sdíleli na sociálních sítích. Výstižně popsal své pocity kouč fotbalistů Sparty David Holoubek. „Já se bavím,“ psal trenér. A zdaleka nebyl sám.

„Brečíme u biatlonu,“ Holky děkujééém!! Velká gratulace a pěkné prožití nedělního odpoledne. I slzička ukápla.“ Já asi budu potřebovat externí monitor, bo ty české úspěchy prší zároveň.“ To jsou jen některé z řady nadšených zpráv od fanoušků. 

Stranou však nezůstali ani ti zahraniční. "Parádní den pro český biatlon. Gabriela Koukalová a Eva Puskarčíková jsou teď asi dvě nejpopulárnější ženy v Česku," psala jedna z fanynek.

Podívejte se na některé z nich