Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Když má Strýcová své dny, to se pak nestačím divit, říká kouč Krupa

Autor: pan

Pro Barboru Strýcovou nezačala nová sezona vůbec špatně. V Aucklandu česká tenistka došla do čtvrtfinále, na žebříčku se dostala na 19. příčku, což je jejím životním maximem a dobře odstartovala i turnaj v Sydney, kde v prvním kole porazila nebezpečnou Jekateřinu Makarovovou, ve druhém pak Robertu Vinciovou. Po úvodním utkání Strýcové v Sydney se pro Tennis Arenu rozpovídal kouč plzeňské rodačky Tomáš Krupa. A téma to bylo opravdu netradiční.

Za nic se neschovává. Když se jí něco nelíbí, její okolí se to dozví. A někdy pořádně nevybíravým způsobem. Hlídat své emoce se hrdinka fedcupového finále s Francií snaží i ve spolupráci s Tomášem Krupou a daří se jí to se střídavými úspěchy.

Další zkoušku psychické i fyzické odolnosti podstupuje Strýcová na probíhajícím turnaji v Sydney, kde panují jako už tradičně obrovská vedra. Utkání s Ruskou Makarovovou se hrálo ve 32 stupních a podle předpovědi má být hůř. Horko však dle jejího kouče Tomáše Krupy třicetileté hráčce tolik nevadí.

„Hrát se dá ještě ve větším vedru. Bára je na to zvyklá. Problémy mohou nastat snad jedině, když na ni přijdou 'její dny'. To se pak někdy nestačím divit. Na druhou stranu může kvůli horku odpadnout i její soupeřka,“ říkal bývalý kouč Tomáše Berdycha .

Menstruace má podle Krupy zásadní vliv i na hru Strýcové. "Nestačím se divit, jaké výkyvy nálad najednou začne mít. Pak jeden míček zahraje excelentně, druhý úplně zazdí. Vynechat kvůli tomu zápas či celý turnaj ale nejde, je to její práce, za kterou je odměňována.“

Zkušený kouč však dobře ví, že jen těžko může danou situaci objektivně posoudit. „Jako muž tuto záležitost nechápu. To asi může jen žena.“

Číňanka se stala hitem, pak strhla bouři. V Riu mluvila o menstruaci - čtěte ZDE »

Fu Jüan-chuej svými grimasami bourala čínský internet Fu Jüan-chuej svými grimasami bourala čínský internetFoto Repro YouTube.com

Strýcová řádila i v Prostějově

Že zápasy Barbory Strýcové opravdu nenudí, se mohli fanoušci přesvědčit i během prosincové extraligy v Prostějově. „Ty vole, prostě mě se*e tady ta chyba, vole. Strašně,“ rozčilovala se fedcupová  hrdinka v zápase, ve kterém se trápila s outsiderkou Karolínou Muchovou.

Když dostala napomenutí od hlavní rozhodčí za porušení řádu kvůli nevhodnému chování, reagovala po svém. „Porušení řádu? To je ňáká novinka, ne?“ vypálila na sudí.

Barbora Strýcová vyhrála po třísetovém dramatu
Barbora Strýcová vyhrála po třísetovém dramatu

A o chvíli později, když skončila Strýcová po jednom z úderů na zemi, dorazila fanoušky i umpirovou rozhodčí dalším výkřikem. "Porušení řádu, vole, spadla jsem.“

Devatenáctá hráčka světa se svým temperamentem bojuje i na nátlak svého přítele a hudebníka Davida Krause . "Jsou slova, která by ženská prostě říkat neměla. Snesu některé výrazy, ale ne všechno," říkal před časem přítel české tenistky.

Dva UFONI! Kraus nemá rád, když Strýcová nadává, a štve ho Svačina - čtěte ZDE »