Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Co bude s Rondou pokud ukončí kariéru? Staň se wrestlerkou, radí jí komentátor

Autor: tej

Po výprasku od Amandy Nunesové se stále častěji mluví o možném konci Rondy Rouseové v UFC. Ani samotná bojovnice tyto spekulace nevyvrátila, dokonce potvrdila, že o konci přemýšlí. A pokud se opravdu pro konec na scéně profesionálního MMA rozhodne, má možnost vyzkoušet si znovu se postavit do ringu, tentokrát jako profesionální wrestlerka.

Velký návrat královny UFC se nekonal, Ronda Rouseová na konci prosince padla s Amandou Nunesovou po pouhých 48 vteřinách prvního kola. Jelikož byla po předchozí porážce od Holly Holmové psychicky na dně a do dalšího zápasu se podívala až po roce, čekají fanoušci napjatě, jestli se ještě vůbec vrátí. Stále častěji se však spekuluje, že další porážku psychicky nezvládla a rozhodne se raději ukončit kariéru.

Ronda Rouseová ovšem nemusí ze dne na den řešit, jak si vydělá na živobytí. Peněz má dost, je jednou z nejlépe placených bojovnic v UFC a za poslední zápas si i přes porážku vydělala přes 70 milionů korun, tedy třicetkrát víc než Nunesová, která vyhrála.

Bývalá nejlepší MMA bojovnice světa je také zarytou fanynkou wrestlingu a přesně to by prý mohl být obor, který by za smíšené bojové umění mohla vyměnit. "Je to přesně pro ní. Mohla by tam bavit, vydělat si pěkné peníze a zlepšila by svou image. Navíc by její jméno zvedlo renomé wrestlingu. To je výhra pro mnoho lidí," řekl v rozhovoru pro Yahoo Sport komentátor nejslavnější wrestlingové organizace světa WWE Jim Ross.

"Není to tak, že by šla do WWE a nedostala nic jiného než výplatu. Dostane mediální prostor, její jméno bude na sociálních sítích a tak dále. Jejich digitální síť se rozrůstá a pohybují se po celém světě. Pro ní by to byla dobrá propagace," míní Ross.

Pro Rouseovou by to nebyla úplná novinka. V roce 2015 si s Dwaynem "The Rock (Skála)" Johnsonem wrestling vyzkoušela. Během WrestleManie 31 si ji vytáhl z hlediště do ringu, aby se postavila wrestlingovým hvězdám Stephanii McMahonové s Triplem H. Organizace WWE pak o ni měla zájem na WrestleManii 33, která se bude konat letos v dubnu. Stále je však pod smlouvou v UFC.

VIDEO: Podívejte se na Rondu na WrestleManii:

S Rossovým tvrzením ovšem nesouhlasí bývalý WWE komentátor a současný redaktor ESPN Jonathan Coachman, který si myslí, že má Rouseová po dvou tvrdých porážkách natolik poškozené jméno, že o ni stát nebudou. "WWE nestojí o padlé hvězdy a to ona je. Je zlomená z profesionální stránky a WWE zlomené celebrity nenapravuje," tvrdí.

S tím ovšem nesouhlasí Ross: "Ronda je hvězda velkého rozsahu. Její image zachránilo množství výher. Je provokativní, má pěkný příběh, který stále může žít. Její jméno navíc každý zná, nikoho nezajímá kolikrát prohrála," řekl.

Pokud by se Rouseová rozhodla vyměnit UFC za WWE, rozhodně by to neměla snadnější, než jiní zápasníci. Bez ohledu na jméno by musela absolvovat půlroční školení wrestlingu, což by pro ni mohl být zádrhel. Kromě bojovým sportům se totiž věnuje i herectví, a tak nemá zrovna moc volného času.

Mlátička Ronda při svém návratu do klece vydržela proti Amandě Nunesové jen 48 vteřin
Mlátička Ronda při svém návratu do klece vydržela proti Amandě Nunesové jen 48 vteřin