Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Stříbrný víkend Koukalové: Rozcapování od manžela, naschvály i prášky na hlavu

Autor: bko
  • Gabriela Koukalová získala za víkend dvě stříbrné medaile. Od manžela Petra za to dostala hned v cíli pusu, i jinak ji prý ale rozmazluje až moc...

    Pohádkový víkend prožila české biatlonistka Gabriela Koukalová. Na Světovém poháru v Ruhpoldingu brala stříbro v sobotním sprintu a potvrdila ho i v nedělní stíhačce, čímž opět potvrdila svoji extratřídu. V cíli na ni pokaždé čekal manžel Petr Koukal, který se postaral o bezprostřední odměnu v podobě polibku a objetí. Jinak ale byla Gábina pořádně zničená, stříbrné úspěchy ji stály spoustu sil. Navíc když se v sobotu musela do cíle probíjet přes pomalejší soupeřky, které jí ne a ne uhnout z cesty. Aspoň už ale vyzrála na své věčné zapomínání… Projděte si její stříbrný víkend krok za krokem!

  • Bitím soupeřek pro stříbro

    Stříbrná Gabriela Koukalová a český tým po jejím úspěchu ve sprintu SP v RuhpoldinguFoto Petr Slavík/Český biatlon

    V sobotu Gábina vyrazila na trať sprintu ještě s těžkýma nohama ze štafety, podržela ji ale bezchybná střelba (i když čtvrtý terč při položce ve stoje se složil jen s notnou dávkou štěstí). Nestačila jen na finský blesk v podobě Kaisy Mäkäräinenové. A to ještě měla v závěru problémy s nespolupracujícími soupeřkami…

    „Možná i kvůli té velmi hlučné tribuně nebo tak, nemají slušné vychování. Ani na opakované prosby o puštění vůbec nereagovaly, takže jsem musela použít násilí a prostě jsem je sundala holí. Ať se nezlobí. Takové Velikonoce. Nadílka,“ konstatovala nemilosrdně Koukalová, ale hned svá slova mírnila.

    „Nebylo to extra násilí, ale musela jsem použít hůl, abych je napomenula, protože v momentě, kdy finišujete a víte, že je to na vteřiny a ony vám zaberou celou trať a uhýbají tak, abyste je nemohly předjet, to mi přijde nefér,“ zlobila se česká hvězda. „Já to nedělám, tak si trochu vyprošuju, aby to ostatní taky nedělaly,“ vyzývala.

    V rodišti Koukalové. Gabča byla zvláštní bohém, vzpomínají v Jablonci
    Video se připravuje ...

  • Prášky na paměť

    Koukal: Gábinino zlato? Bylo to dojemné, jako když jsme se zasnoubili
    Video se připravuje ...

    Po stříbrném úspěchu se ale Koukalová rozpovídala i o jiných věcech. Když jí novináři připomněli, jak před rokem v Ruhpoldingu málem nestihla start hromadného závodu (který pak vyhrála), ujistila, že něco takového už se nestane.

    „Ani hlídat mě nemuseli. Začala jsem brát B15 Memory, takže věřím, že mi to pomůže k tomu, abych si vzpomněla na start,“ bavila biatlonová královna. „Prášky na hlavu“ si prý vzala od babičky, která je nedojedla.

    „Tak jsem si to od ní vzala. Zeptejte se manžela, jaké to má účinky. Najednou si přijdu jako někdo jiný,“ smála se Gábina, kterou prý nepoznává ani její manžel. V pátek totiž nezapomněla ani na jeden z úkolů, které měla zařídit.

    „Když za mnou večer přišel Petr, tak říkal: To není normální, tys to všechno udělala. A já na něj: No, B15,“ popisovala rozesmátá vedoucí žena Světového poháru.

  • Vyčerpaná pro druhé stříbro

    Gabriela Koukalová si v Ruhpoldingu suverénně dojela pro stříbrnou medaili ve stíhačceFoto Petr Slavík/Český biatlon

    Žlutý dres pro nejlepší ženu průběžného pořadí SP udržela Gábina Koukalová i v neděli, i když s vypětím všech sil. Ve stíhačce zaváhala na první střelbě, ale i díky „kolegialitě“ Laury Dahlmeierové neztratila tolik a dál už pálila bez chyby, díky čemuž zvládla s přehledem dojet pro druhé víkendové stříbro.

    „Dneska si neumím představit, že bych s někým finišovala. Měla jsem opravdu co dělat, abych vůbec dojela to poslední kolo. Bála jsem se, že mě můžou docvaknout i o tu půlminutu, co tam byla ta díra. Hlásili mi to. Říkala jsem si: Jen nesmím spadnout, snad to vyjde,“ popisovala svou jízdu.

  • Odměna od manžela

    Gabriela Koukalová se objímá s manželem Petrem po svém dalším stříbrném úspěchuFoto Petr Slavík/Český biatlon

    Na stupně vítězů se Gábina dostala už pošesté za sebou. A první odměna přišla hned v cíli v podobě políbení od manžela Petra Koukala, který ji doprovází.

    „Ano. Můj manžel je natolik pozorný a dostávám od něj tolik dárků, až si říkám, že si to vůbec nezasloužím. Že mě hrozně rozcapuje a bojím se, aby mě to nějak nepoznamenalo,“ usmívala se Koukalová.

    „Snad ne a doufám, že mu můžu za to poděkovat prostřednictvím hezkého zážitku, když mě vidí na podiu,“ dodala zamilovaně.

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###